Af - 20/09-13 08:10

KIF møder portugisisk (top)holdKIF møder portugisisk (top)hold

I Champions League skal KIF Kolding København møde det portugisiske tophold FC Porto Vitalis, men er et håndbold-tophold fra fodboldglade Portugal overhovedet et tophold?

storybild

KIF's Bo Spellerberg har klare forventninger om, at vinde over FC Porto Vitalis på søndag. (Billede: Polfoto/Claus Bonnerup)

Søndag møder KIF Kolding København portugisiske FC Porto Vitalis i Champions League-gruppespillet. Porto er ikke noget tophold i europæisk sammenhæng, og ifølge håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen bør KIF tage sejren uden de store problemer.

- Jeg vil næsten kalde det en stor fiasko hvis KIF ikke vinder den kamp, det skal de, og det tror jeg nu også de gør, siger Peter Bruun Jørgensen.

- Porto har sådan set nogle teknisk gode spillere, men de mangler fysikken, og den har KIF, siger Peter Bruun Jørgensen.

LÆS OGSÅ: KIF Kolding slår BSV i sidste øjeblik

KIF's playmaker og venstreback Bo Spellerberg kender ikke særligt meget til Porto, men er ganske klar i mælet om forventningerne til søndagens kamp.

- Jeg har klare forventninger om at vi vinder den kamp, men altså, vi går ind til alle kampe med forventninger om at vinde, siger Bo Spellerberg.

- Porto kommer fra en liga som ligger lidt under vores niveau, så ja, man kan godt sige at vi bør vinde den kamp, siger Bo Spellerberg.

FC Porto dominerer den portugisiske håndboldliga, men det betyder ikke at det er et tophold. Portugiserne deler nemlig ikke danskernes interesse for håndbold, ifølge den portugisiske sportsjournalist David Carvalho.

- Glem det! Håndbold er slet ikke så stort her i Portugal, som det er i Danmark. Her lever og ånder vi for fodbold, længere er den ikke, siger David Carvalho.

Kampen spilles i Trefor Arena i Kolding og fløjtes i gang klokken 17.

LÆS OGSÅ: KIF Kolding slår BSV i sidste øjeblik

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lægen sagde, han aldrig kom til at...
bt.dk
Morgan Freeman i knæ: Mit liv kan...
bt.dk
Kronprinsen dybt rørt af danskernes...
bt.dk
Kvinde og dreng kørt ned af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx