03/09-17 15:25; Opdateret: 03/09-17 15:42

Magnussen slutter lige uden for pointene i ItalienMagnussen slutter lige uden for pointene i Italien

Kevin Magnussen måtte nøjes med en plads som nummer 11 i det italienske Formel 1-grandprix.

storybild

Kevin Magnussen (Haas) endte på 11.-pladsen i søndagens grandprix. Scanpix/Luca Bruno

Monza. Den danske racerkører Kevin Magnussen formåede lige nøjagtigt ikke at hente point i det italienske Formel 1-grandprix på Monza-banen.

Magnussen endte som nummer 11, hvilket altså er en enkelt placering fra top-10, hvor kørerne får point til den samlede VM-stilling.

Starten på søndagens grandprix forløb relativt problemfrit. Lewis Hamilton (Mercedes) holdt fast i sin førerposition, mens Kevin Magnussen gled en enkelt placering ned fra sin startposition som nummer ni til plads nummer ti.

Max Verstappen (Red Bull) fik en god start, inden han ramlede sammen med Williams-køreren Felipe Massa. Det kostede Verstappen en punktering, og han måtte derfor i pit og faldt tilbage i Formel 1-feltet.

Mod slutningen af løbet arbejdede Verstappen sig hurtigt op gennem feltet.

Han overhalede blandt andre danske Magnussen, der blev skubbet af banen i forbindelse med hollænderens overhaling. I holdradioen var Magnussen tydeligt frustreret over Verstappens kørsel, og hændelsen blev også undersøgt.

Det førte dog ikke til nogen straf af den unge hollænder.

Blandt favoritterne var det Mercedes-duoen Lewis Hamilton og Valtteri Bottas, der indtog de to forreste placeringer næsten fra start til slut.

Lewis Hamilton løb med sejren og overtager dermed også føringen i den samlede VM-stilling fra Sebastian Vettel (Ferrari), der kom på tredjepladsen.

Den australske kører Daniel Ricciardo imponerede i søndagens løb, da han bevægede sig fra sin startposition som nummer 16 op til fjerdepladsen.

Han var en af de mange Formel 1-kørere, der havde fået en placeringsstraf forud for det italienske grandprix. De mange straffe betød, at kun Hamilton startede på den position, som han endte på i lørdagens kvalifikation.

Den britiske stjernekører fører nu den samlede VM-stilling med 238 point. Det er tre point mere end Sebastian Vettel.

Kevin Magnussen ligger nummer 14 i stillingen med 11 point.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter FCK-protester: Nu bliver...
bt.dk
Viktor Fischer: "De havde ikke taget...
bt.dk
21 vanrøgtede hunde blev fjernet fra...
bt.dk
Mand anholdt for drab
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx