Bent Nyegaard: Den unge fløjkrigers EM er slutBent Nyegaard: Den unge fløjkrigers EM er slut

Den vragede Casper U. Mortensen kommer kun tilbage i EM-truppen, hvis Anders Eggerts skade bryder ud igen, vurderer håndboldekspert.

storybild

Casper U. Mortensen har spillet sine sidste minutter ved dette EM, mener Bent Nyegaard. (Billede: Polfoto/Krabbe Lars)

Det er surt show for Casper U. Mortensen, men den unge BSV-venstrefløjs EM ser ud til at være overstået.

Nøddesbo er tilbage: Wilbek skrotter positiv overraskelse
Nøddesbo er tilbage: Wilbek skrotter positiv overraskelse

Onsdag morgen meddelte Ulrik Wilbek offentligheden, at han havde valgt at skifte Barcelona-stregspilleren Jesper Nøddesbo ind i stedet for Mortensen til kampen mod Island og måske resten af turneringen.

Derfor spillede den 24-årige fløj sin sidste kamp ved EM, da han kom ind mod Ungarn mandag, mener Bent Nyegaard.

- Hvis Capser U skal ind igen, så skal det være, fordi at Anders Eggert bliver skadet. Ellers kan jeg ikke se, hvorfor der skulle blive brug for ham igen, siger TV2's håndboldekspert.

Casper U.: Vi skylder publikum mere
Casper U.: Vi skylder publikum mere

Ulrik Wilbek har mulighed for at lave en sidste udskiftning under EM, og derfor kan han skifte Casper U. Mortensen ind igen, hvis han får brug for det.

Anders Eggert startede slutrunden på en af de to reservepladser, fordi han var skadet. Derfor spillede Casper U. Mortensen nærmest fuld tid. Men efter de tre indledende gruppekampe kom Eggert tilbage, og nu er Mortensen åbenbart kommet i overskud.

- Det er lidt overaskende, fordi jeg troede egentlig, at Wilbek ville have en gardering for Eggert og hans læg. Men det er et signal om, at Eggert må være fuldstændigt og aldeles over sin lægskade. Det må være tilfældet, og det er kloge mennesker, der er omkring landsholdet, siger Bent Nyegaard og kigger på alternativerne, hvis Eggerts skade skulle bryde ud igen:

- Han kan bruge Henrik Møllgaard derude, og han kan spille noget 4-2-spil med to stregspillere, som han gjorde, da Casper U. Mortensen var alene, og køre overgange derudefra. Så det er ikke, fordi han ikke har alternativer.

Kommer Eggert til at slå Casper U. af EM-holdet?
Kommer Eggert til at slå Casper U. af EM-holdet?

Men ud over at være overrasket over udskiftningen kan Nyegaard godt se rationalet i at ofre en fløjspiller.

- Det er ekstraordinært at løbe med fire fløje. Der man nemt kan spare ressourcer. Wilbek har valgt at lade Lasse Svan Hansen og Hans Lindberg dele tiden på højrefløjen, men det er strengt taget ikke nødvendigt, da det er den position på banen, hvor man bruger færrest ressourcer, siger han.

Danmark spiller kampen mod Island, der er uden betydning for danskerne, eftersom Danmark er sikret førstepladsen i mellemrunden, klokken 20.30 onsdag aften. Semifinalen spilles fredag aften.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stak af efter ydmygelse: Serena...
bt.dk
Se listen: Her er fraværet højest på...
bt.dk
Hamilton peger på sine rivaler: Tre...
bt.dk
Kan det betale sig at købe en brugt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx