Af Ritzau - 22/09-16 19:19

Rungsted henter tidligere NHL-spiller til dansk isRungsted henter tidligere NHL-spiller til dansk is

31-årige Fabian Brunnström er ny mand i ishockeyklubben Rungsted, som præsenterer svenskeren med store ord

storybild

Rungsted Seier Capital har den tidligere NHL-spiller Fabian Brunnström i truppen i den kommende sæson. Genrefoto. (Billede: Scanpix)

Ishockeyklubben Rungsted præsenterer endnu en tidligere NHL-spiller til sæsonen 2016/17.

Denne gang i form af den 31-årige svensker Fabian Brunnström. I forvejen er canadieren Kent McDonell kommet til.

Fabian Brunnström kom til NHL som 23-årig i 2008, hvor han skrev under med Dallas Stars.

I sin første sæson spillede han ifølge ishockeystatistiksiden www.eliteprospects.com 55 kampe og lavede 29 point. Han fik også tre A-landskampe.

Siden gik det dog den forkerte vej med karrieren, hvor NHL-kampene blev færre, og AHL-kampene blev flere, indtil Brunnström i 2012 vendte hjem til Sverige.

Her har han været frem til nu, hvor Rungsted er ny arbejdsgiver.

- Det er et talent af usædvanlig karakter, der kommer til klubben. Hvis vi rammer det, som jeg tror, vi kan, med Fabian, så er jeg ikke bange for at kalde ham ligaens bedste spiller, siger Rungsted-træner Björn Hellkvist i en pressemeddelelse.

- Fabians stokteknik er helt unik, og så er hans fysiske standarder helt i topklasse, men det, der især står frem hos ham, er, at han arbejder på at blive bedre hver dag, lyder det.

I alt nåede Fabian Brunnström 104 NHL-kampe og 126 AHL-kampe. I Sverige har han spillet for Frölunda, Leksand og senest i Malmö Redhawks - med Björn Hellkvist som assistenttræner i en periode.

- Jeg havde Fabian som 21-årig i Jonstorp, da hans store udvikling startede, og så havde jeg ham igen for to år siden i Malmö, så det bliver tredje gang, jeg skal arbejde med ham, og jeg kan kun sige gode ting om Fabian, siger Rungsteds cheftræner.

Danmarks bedste ishockeyliga indledes fredag aften, når landets ti bedste mandskaber skøjter ud på isen i Metal Ligaen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx