Af Ritzau - 07/12-16 23:36

Solbakken: Vi smed avancement hjemme mod LeicesterSolbakken: Vi smed avancement hjemme mod Leicester

FCK og Ståle Solbakken vandt 2-0 over Club Brugge, men det var ikke nok til at gå videre i Champions League.

storybild

Ståle Solbakken og FCK skal spille i Europa League til foråret efter en tredjeplads i Champions Leagues gruppe G efter Leicester og FC Porto. (Billede: Scanpix/Emmanuel Dunand)

Det var 0-0-kampen i Telia Parken i begyndelsen af november, som endte med at spolere FC Københavns muligheder for avancement til ottendedelsfinalen i Champions League.

Det siger manager Ståle Solbakken, som onsdag kunne se sit hold sejre forgæves med 2-0 i Brugge i den sidste gruppekamp. Porto snupper andenpladsen i gruppe G to point foran FCK.

- Vi har gjort det historisk godt, og vi har præsteret det næstbedste gennem tiderne i FCK. Vi bliver også den bedste treer i Champions League.

- Vi havde muligheden for at få mere i hjemmekampen mod Leicester. De to uafgjorte kampe mod Porto var helt fair, så det var i hjemmekampen mod Leicester, vi skulle have gjort forskellen.

- Vi har også haft vores angribere ude med skader (mod Porto, red.), men sådan er spillet. Og det er ikke sikkert, at det havde hjulpet, siger Ståle Solbakken.

Hurtigt kom FCK på 2-0 i Brugge, men det samme gjorde Porto i hjemmekampen mod Leicester. Det punkterede FCK's kamp.

- Da der stod 2-0 (til Porto, red.) på måltavlen, var der nogle af spillerne, som så det. Der sluttede det lidt. Men vi havde sagt på forhånd, at det handlede om, at vi selv skulle vinde kampen, og det gjorde vi.

- Jeg så Leicesters opstilling før kampen, og det var ikke helt håbløst. Men det var sådan lidt engelsk, man kan tabe 1- eller 2-0, men når man taber 5-0, har man ikke klaret det godt, siger Solbakken.

Han roser stammen på holdet, som har været medvirkende til, at FCK har skrabet ni point sammen i de seks gruppekampe.

- Vores centrale akse har gjort det rigtig godt med midtstopperne, midtbanen og Cornelius og Santander. Den har fået meget ros, og det har den fortjent, siger Solbakken.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tv-kendis skal skilles: 'Det kommer...
bt.dk
Bill Gates fortæller detaljer fra sit...
bt.dk
Mand død efter redningsaktion i Nordsøen
bt.dk
Laudrup om afdød Brøndby-borgmester:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx