Af Ritzau - 12/10-16 13:34

Hareide overvejer at ændre system på landsholdetHareide overvejer at ændre system på landsholdet

Efter to nederlag i VM-kvalifikationen vil Åge Hareide bruge tid på at analysere, om systemet skal ændres.

storybild

Landstræner Åge Hareide kunne se sit 3-5-2-system mangle den ønskede effekt mod Montenegro i Parken. (Billede: Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson)

Polen og Montenegro havde ingen problemer med at tackle Danmark og det nye 3-5-2-system med meget fokus på spil ude på kanterne.

Både Polen og Montenegro vandt over Danmark i de seneste to kampe i VM-kvalifikationen, og nu overvejer landstræner Åge Hareide, om det er den rette formation.

- Det kan man diskutere. Vi har oplevet, at holdene står meget lavt på banen i international fodbold. De er svære at bryde ned. Og Polen gjorde det tilmed på sin hjemmebane.

- I første halvleg formåede vi ikke at skabe et tryk mod Montenegro. Så lavede vi det om ved at flytte Andreas Christensen op på midtbanen, og så fik vi bedre tryk, siger Hareide til DBU's hjemmeside.

Landstræneren har efter tirsdagens nederlag i Parken til Montenegro fået hård kritik.

Og nordmandens modsvar kan måske komme kritikerne en smule i møde, da 3-5-2-systemet også er blevet skarpt kritiseret.

- Vi har også spillet 4-4-2 med diamant på midtbanen, og det er helt klart noget, vi kommer til at vurdere.

- Vi må vurdere den formation, som er rigtig, når vi spiller i Parken, for der skal vi skabe et tryk og muligheder, påpeger Hareide.

I den næste kamp i VM-kvalifikationen skal Danmark møde Kasakhstan på hjemmebane, og her er kravet en sejr.

- Man skal have forventninger til det danske landshold. Vi har nogle af de bedste unge spillere i Europa, og der er flere på vej. Og der skal være pres, når man spiller for Danmark, siger Hareide.

Han tror stadig på, at Danmark kan nå til VM i Rusland om to år.

- Det er en meget tæt gruppe. Alle kan slå alle. Jeg er stor optimist. Vi må holde liv i det her hele vejen, lyder det fra landstræneren.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx