15/11-15 19:27

Rosberg sejrer i endnu en Mercedes-dyst i Formel 1Rosberg sejrer i endnu en Mercedes-dyst i Formel 1

Mercedes var atter suveræne i Formel 1 med Nico Rosberg og Lewis Hamilton som nummer ét og to i Brasilien.

storybild

Mercedes' Nico Rosberg sejrede i Rio. (Billede: Polfoto/AP/Ricardo Mazalan)

Nico Rosberg (Mercedes) sejrede søndag i det brasilianske Formel 1-grandprix, da der blev kørt på Interlagos-banen i São Paulo.

Det næstsidste grandprix i dette års Formel 1-sæson blev igen et opgør mellem Mercedes, hvor Rosberg og verdensmesteren Lewis Hamilton lå og kæmpede deres egen kamp løbet igennem.

Ekspert: Magnussen på farlig kurs
Ekspert: Magnussen på farlig kurs

Nico Rosberg løb dog med sejren fra pole position til slut, og dermed slutter han på den samlede andenplads i mesterskabet.

Rosberg kan nemlig ikke længere kan hentes af Ferraris Sebastian Vettel, som sluttede på tredjepladsen i søndagens løb langt efter Rosberg og Hamilton.

Nico Rosberg startede fra spids foran Hamilton og afværgede et angreb fra briten fra start og holdt sig i front, mens Ferrari-kørerne Vettel og Kimi Räikkönen startede som henholdsvis nummer tre og fire.

Officielt: Her er Kevin Magnussens nye test-team
Officielt: Her er Kevin Magnussens nye test-team

Da en tredjedel af løbet var kørt, var det stadig med Nico Rosberg i front foran holdkammeraten, og med Vettel på tredjepladsen seks sekunder efter.

Igen var det et opgør mellem Mercedes-kørerne med Hamilton, der aldrig havde vundet det brasilianske grandprix før søndagens løb, som den angribende kører. Briten gjorde, hvad han kunne for at forsøge at stresse og presse Rosberg, der vandt i Brasilien i fjor.

Avis: Kevin Magnussen tæt på ny kontrakt
Avis: Kevin Magnussen tæt på ny kontrakt

Nico Rosberg vandt det seneste grandprix i Mexico City, hvor der også var Mercedes-dominans, efter at Lewis Hamilton i USA sikrede sig verdensmesterskabet for tredje gang i grandprixet forinden, mens Mercedes også har vundet konstruktørernes VM-titel.

Med 43 omgange havde Rosberg distanceret sig fra Hamilton, efter at tyskeren havde været under hårdt pres fra holdkammeraten i et løb, hvor dækskifte og taktik spillede en stor rolle i forhold til, hvor mange omgange man valgte at køre på dækkene.

Lewis Hamilton sikrer sin tredje VM-titel i drama
Lewis Hamilton sikrer sin tredje VM-titel i drama

Ude på 46. omgang leverede Hamilton en fantomomgang, og halede på blot en enkelt omgang et sekund ind på Rosberg, så kun to sekunder adskilte de to Mercedes-kørere, mens Vettel efter 54 omgange var sat med hele ti sekunder.

Ferrari kunne intet stille op, og Mercedes kunne efter Rosbergs sejr juble over at sætte sig på de to øverste pladser i Formel 1 i denne sæson.

LÆS OGSÅ: VW-skandale bremsede forhandlinger med Formel 1-hold

LÆS OGSÅ: Mercedes vinder konstruktørernes Formel 1-titel

LÆS OGSÅ: Lewis Hamilton sejrede foran Putin

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Par krævede erstatning for...
bt.dk
Nu sælger hun sit gods: Dansk...
bt.dk
Dansk succesdesigner stod bag noget...
bt.dk
Rikke-Fillipa udlejede sin bil: Nu er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx