Af Ritzau - 12/10-16 07:18

Landsholdsspillere tror på VM trods endnu et kiksLandsholdsspillere tror på VM trods endnu et kiks

Peter Ankersen, Viktor Fischer og Yussuf Poulsen tror stadig, at Danmark kvalificerer sig til VM i Rusland.

storybild

Viktor Fischer og Peter Ankersen tror fortsat på, at Danmark kan spille sig til VM. (Billede: Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson)

Med landsholdsspillernes egne ord bliver det vanskeligt at kvalificere sig til VM i Rusland om to år, efter Danmark tirsdag aften tabte 0-1 til Montenegro i Telia Parken. Tre dage tidligere blev det også til et nederlag i Polen.

Men spillerne har ikke opgivet håbet, selv om det måske kræver lutter sejre i de sidste syv kvalifikationskampe.

- Vi står ikke super godt. Det må vi være ærlige og sige. Vi må op på hesten, og så må vi arbejde videre med det her. Vi har alle sammen troen på VM, og lige pludselig går det også vores vej. Det er jeg sikker på, siger backen Peter Ankersen.

- Jeg synes, at det spillemæssigt langt hen ad vejen er okay, men vi får ikke scoret på de muligheder, vi får i kampene. Det er lidt vores problem i øjeblikket, at vi ikke får puttet den ind, og det skal vi have kigget på, tilføjer han.

Danmark er nummer fire i sin kvalifikationsgruppe. Der er fire point op til Montenegro og Polen og to point op til Rumænien. Gruppevinderen kommer til VM, mens nummer to sandsynligvis skal spille playoff.

Viktor Fischer mener, at holdet er stærkt nok til at spille med om en VM-billet, og han håber, at Danmark kan spille sig tilbage i en mere gunstig position.

- Vi står i en svær position nu, og det er en sværere position, end vi havde håbet på og regnet med. Vi har tre point, og der er ikke noget, som er afgjort overhovedet.

- Men vi skal have kigget på, hvad vi kan ændre, og hvad vi kan gøre bedre for at slå modstandere, som er svære at komme igennem. Det må vi kigge på, når vi møder ind igen næste gang, siger Viktor Fischer.

Eftersom Danmark ikke har råd til flere smuttere, vil der være et pres på spillerne for at vinde - også i svære udekampe mod Rumænien og Montenegro.

Men spillerne er ifølge Yussuf Poulsen vant til presset fra dagligdagen.

- Vi er vel under pres hele tiden. Sådan er fodboldverdenen. Hvis man ikke vinder fodboldkampe, så kommer spillere og trænere under pres.

- På et eller andet tidspunkt bliver man så god, at man vinder hver eneste kamp, og så er folk utilfredse, når man taber en kamp. Der er pres på hele tiden, så de her to nederlag gør ikke den store forskel, siger Yussuf Poulsen.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx