Af - 13/08-15 12:49

Ups: DBU favoriserer albanere i billetkampUps: DBU favoriserer albanere i billetkamp

Selv om der er 1.000 danskere på venteliste til Albaniens-landskampen har DBU givet albanerne 500 flere billetter end nødvendigt.

storybild

(Billede: Polfoto)

Der er ikke bare udsolgt til Danmarks sidste hjemmekamp i EM-kvalifikationen mod Albanien. Næh, DBU har sågar skrevet 1.000 danskere på venteliste til kampen den 4. september i Parken.

DBU melder alt udsolgt til landsholdets nøglekamp
DBU melder alt udsolgt til landsholdets nøglekamp

Mens 1.000 danske fodboldfans står på venteliste til den udsolgte EM-kvalifikationskamp i Parken mod Albanien til september, så har DBU valgt at give albanerne 500 flere billetter, end UEFA's regler kræver.

- Det har vi gjort for at imødekomme ønsket fra de albanske fans, siger DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer, som dog også har sikkerhedsmæssige grunde til at give albanerne så mange billetter.

- Jeg tror, at det er vigtigt for en landskamp, at der er fans fra begge hold. Det giver lidt ekstra, og rent sikkerhedsmæssigt så passer det godt, for vi kan give dem et helt afsnit for sig selv, forklarer han.

UEFA kræver, at udeholdets fans bliver tildelt minimum fem procent af pladserne på stadion, hvilket i Parken svarer til omkring 1.900 sæder – men alligevel får det albanske landshold støtte fra 2.400 albanske fans den 4. september.

Hvis DBU havde nøjedes med at tildele albanerne de 1.900 billetter, ville en bufferzone mellem de to fangrupper måske have resulteret i tomme sæder. (- Det er som at spille tetris, siger Jakob Højer.)

Ekspert om dansk VM-lodtrækning: Øv, øv og øv
Ekspert om dansk VM-lodtrækning: Øv, øv og øv

Jakob Høyer er dog ikke nervøs for den side af sagen:

- Der er stadig over 30.000 danskere, og jeg både håber og tror og forventer, at de danske fans nok skal overdøve de albanske, siger han.

Hos Danske Fodbold Fanklubber, DFF, ærgrer man sig over situationen, men man har alligevel forståelse for DBU's beslutning om at tildele for mange billetter til albanerne.

- Det er synd for dem, der ikke kan komme ind til kampen, men man må prioritere sikkerheden fremfor alt, og det er bedre end at lukke danskere ind på albanernes tribune, siger formand Rasmus Trenskow.

Det dufter af VM: Danmark fik heldig lodtrækning
Det dufter af VM: Danmark fik heldig lodtrækning

Med en dansk sejr over Albanien kan Morten Olsens tropper tage et meget afgørende skridt mod EM-slutrunden i Frankrig næste sommer.

LÆS OGSÅ: Olsen overrasker til Serbien-brag

LÆS OGSÅ: Danmark slutter VM-kval hjemme mod Rumænien

LÆS OGSÅ: Højbjerg og Yussuf Poulsen imponerer de erfarne kræfter

LÆS OGSÅ: SÅDAN! 2-0 og vi er tæt på EM i Frankrig

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx