Af - 15/12-13 11:00; Opdateret: 15/12-13 20:14

Bent Nyegaards dom: Derfor taber vi til MontenegroBent Nyegaards dom: Derfor taber vi til Montenegro

Nej, Danmark vinder ikke over Montenegro søndag aften, og VM er slut for Danmark, mener håndboldekspert Bent Nyegaard.

storybild

Bent Nyegaard optimist på Danmarks vegne, når det kommer til ottendedelsfinalen mod Montenegro søndag aften? Nej. (Billede: Polfoto/Ole Frederiksen)

Bulatovic, Knezevic, Radicevic, Djokic, Barjaktarovic og den anden Bulatovic.

På tide? Nu er landsholdet begyndt at træne håndbold
På tide? Nu er landsholdet begyndt at træne håndbold

Spørger man TV2’s håndboldekspert Bent Nyegaard, hvem han mener, Danmark skal holde øje med i søndagens ottendelsfinale mod Montenegro, ja, så kan han næsten ikke stoppe sin opremsning af ’ic’-navne.

Der er så mange gode spillere holdet, der blev europamestre for et år siden og vandt sølv ved OL i Norge.

VM-profil: Alle negative tanker skal væk
VM-profil: Alle negative tanker skal væk

I tillæg gør Bent Nyegaard opmærksom på, at mange af spillerne spiller sammen på klubplan. Således spiller 7 af de 16 montenegrinske VM-spillere for Buducnost fra landets hjemlige liga. Derudover spiller tre af dem sammen i makedonske Vardar.

- Det er Buducnost, der er sammensætningen ligesom Brasilien har Hypo Niederösterreich, og Katarina Bulatovic, der nu spiller i Gyor. Hun har spillet for Buducnost i lang tid, men blev så bare solgt, siger Bent Nyegaard.

- Og så er der Vardar, der lige har et par stykker med, så det er en god basis, og de har den rigtige alder. De har god rutine, god ungdom, siger den tidligere toptræner.

Danmark møder Montenegro i 1/8-finalen ved VM
Danmark møder Montenegro i 1/8-finalen ved VM

Tror du på dansk sejr?

- Nej. Jeg tror landsholdet har svært ved at løfte sig mentalt på de fem stamspillere. Så jeg tror Danmark ryger ud.

De fire-fem danske stamspillere er Ann Grete Nørgaard, Line Jørgensen, Kristina ’Mulle’ Kristiansen, Stine Jørgensen og Louise Burgaard.

- De fem har ligesom været de vigtigste angrebsspillere i en lang periode, og Line Jørgensen spiller fantastisk for FC Midtjylland og lige pludselig lægger hun otte mål ind, men det er der ikke lige nu, siger han.

- Når du har fem stamspillere, der underpræsterer, så er der ikke ret mange hold i denne her verden, der ikke sejler rundt.

Danmark startede VM med tre sejre, men det var over de upåagtede hold Kina, Japan og Algeriet. Derefter tabte holdet sine to sidste gruppekampe mod Serbien og Brasilien. Det gav en tredjeplads i gruppen og altså Montenegro i ottendedelsfinalen.

Pytlick klar på europamestre: Kæmpe udfordring
Pytlick klar på europamestre: Kæmpe udfordring

- Så synes jeg også, det hører med, at det ikke var, fordi jeg gik hjem med fornemmelsen af, at Brasilien var et fantastisk hold. Jeg synes ikke, Brasilien spillede helt epokegørende. De laver mange tekniske fejl. Danskerne fik bolden rigtig mange gange, de kunne bare ikke bruge den.

- Brasilien scorer 23 mål på en dag, hvor vi synes, at landsholdet spiller ad helvede til.

- Det er et spørgsmål om, om de kan løfte sig mentalt, de her fire-fem stamspillere. For gør de det, så kommer det næste led også med. Det må jeg sige, at det har jeg ikke en tyrkertro på. At de kan levere det. Derfor ser jeg Montenegro som relativt stor favorit.

Bent Nyegaard kan dog fine en fli af en trøst frem til danskerne. Montenegro er ikke, som det har været, mener han.

- I forhold til da de blev europamester, synes jeg de har været en lille smule nedadgående. Det har ikke imponeret mig sådan fuldstændig voldsomt ved at tabe 16-17 til Frankrig, en snæver sejr over Holland og være lidt rundt på gulvet mod Sydkorea. Set i det perspektiv er der egentlig ikke så meget at gå og være bange for, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Asger var alene - pludselig sad armen...
bt.dk
Vidne i retten: Sådan opførte Peter...
bt.dk
Se billedet Mand købte fotografi på...
bt.dk
Dansk kendis har tabt sig 25 kilo:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx