Af Ritzau - 27/05-16 15:31

Fan-opførsel giver bøderegn over superligaklubberFan-opførsel giver bøderegn over superligaklubber

AGF og Brøndby risikerer at skulle spille en hjemmekamp uden tilskuere i næste sæson.

storybild

Brøndby er blevet straffet med bøder på grund af mange nødblus - ofte omtalt som romerlys - i forbindelse med to kampe mod FC København. (Billede: Scanpix/Lars Møller)

Fodboldens Disciplinærinstans har sendt bøder ud til AGF, AaB, Brøndby og FC København på grund af den opførsel, som klubbernes fans har haft i forbindelse med fire kampe i april.

For AGF's vedkommende bliver klubben straffet med en bøde på 100.000 kroner for, at en stor del af fanskaren løb ind på banen i sekunderne efter den 2-2-udligning mod AaB, som reelt banede vej for aarhusianernes første pokalfinale i 20 år.

En lignende overtrædelse i den kommende sæson vil koste klubben en hjemmekamp uden tilskuere, fremgår det af disciplinærinstansens afgørelse.

Begge holds tilskuere anvendte i kampen både romerlys og kanonslag. AaB får en bøde på 35.000 kroner for sit holds fans deltagelse i ulovlighederne.

De øvrige bøder er delt ud i forbindelse med forårets tre kampe mellem Brøndby og FC København, hvor af to af dem var i pokalturneringen.

I de to pokalkampe var der tilskuere fra Brøndby til stede, og de koster klubben en bøde på 75.000 plus 125.000 kroner for romerlys og kanonslag. Til superligaopgøret var der ingen fans fra Brøndby i Telia Parken.

Lige som AGF risikerer Brøndby at miste retten til at lukke tilskuere ind ved en hjemmekamp i den kommende sæson.

Også FC København får samlede bøder for i alt 200.000 kroner. De er fordelt på 75.000 plus 50.000 plus 75.000 kroner.

Klubberne kan anke disciplinærinstansens afgørelser inden for to uger efter modtagelsen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx