11/02-14 20:03

OL's snowboard-konge missede guld-hattrickOL's snowboard-konge missede guld-hattrick

En af legenes største profil amerikaneren Shaun White blev en skuffende nummer fire i halfpipekonkurrencen.

storybild

En af legenes største profil amerikaneren Shaun White blev en skuffende nummer fire i halfpipekonkurrencen. (Billede: Polfoto)

Det lykkedes ikke for den amerikanske snowboardstjerne Shaun White at gentage guldbedrifterne fra de to seneste vinter-OL. Tirsdag blev den 27-årige amerikaner kun nummer fire i halfpipekonkurrencen i Sotji.

Guldet gik i stedet til den 25-årige schweizer Iouri Podladtchikov, der scorede 95.75 point i et imponerende andet gennemløb.

Sådan slipper OL-atlet levende fra dette styrt
Sådan slipper OL-atlet levende fra dette styrt

Sølvmedaljen gik til den blot 15-årige japaner Ayuma Hirano, der førte konkurrencen efter første gennemløb. Hiranos landsmand Taku Hiraoka tog sig af bronzen.

27-årige Shaun White - der beskrives som den bedste snowboard-kører nogensinde - havde i begge sine gennemløb problemer med landingerne på halfpipe-anlægget i Rosa Khutor Extreme Park uden for Sotji.

Anlægget var inden konkurrencerne blevet udsat for en del kritik, og flere af finalens 12 snowboard-kørere blev også fældet af den lumske bane.

Konkurrenter: Vinderen var IKKE den bedste
Konkurrenter: Vinderen var IKKE den bedste

Amerikanske Danny Davis, der var blandt medaljefavoritterne, styrtede eksempelvis på nøjagtigt samme sted i begge sine gennemløb.

Kæmpefavoritten Shaun White havde egentlig også tænkt sig at stille op i disciplinen slopestyle, som er ny på det olympiske vinterprogram.

Amerikaner tager den første guldmedalje ved vinter-OL
Amerikaner tager den første guldmedalje ved vinter-OL

White kender slopestyle fra den kommercielle amerikanske vintersportskonkurrence X-Games og var selvskrevet favorit, indtil han i onsdags faldt under træningen og slog sit håndled.

Amerikaneren havde forinden kaldt slopestyle-pisten for farlig, og efter styrtet valgte han at trække sig fra konkurrencen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde reddede to-årig dreng væk fra...
bt.dk
Nægtede at følge...
bt.dk
Filmet på video: Talte prins William...
bt.dk
Dansk Supermarked præsenterer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx