27/03-16 13:24

Dansk par danser sig til EM-guld i SpanienDansk par danser sig til EM-guld i Spanien

Makkerparret Emanuel Valeri og Tania Kehlet fra Danmark strøg til tops ved EM i standarddans i Spanien.

storybild

Makkerparret Emanuel Valeri og Tania Kehlet fra Danmark strøg til tops ved EM i standarddans i Spanien. (Billede: Free/Danmarks Sportsdanserforbund)

Det danske par Emanuel Valeri og Tania Kehlet vandt sent lørdag aften EM i standarddans for professionelle i overbevisende stil.

Ved mesterskabet, der fandt sted i Cambrils lidt syd for Barcelona, vandt Aarhus-parret samtlige fem finaledanse, der bestod af disciplinerne vals, tango, wienervals, slowfox og quickstep.

Samtlige ni internationale dommere bedømte danskerne som europamestre, og parret fik imponerende 42 ud af 45 mulige ettaller, som svarer til topkarakteren. Det oplyser Danmarks Sportsdanserforbund.

Sølvet gik til Donatas Vezelis og Lina Chatkeviciute fra Litauen, mens polakkerne Andrzej Sadecki og Karina Nawrot tog sig af bronzemedaljerne. I alt 27 par stillede til start ved EM.

EM-titlen var den første internationale mesterskabstitel som professionelle for Emanuel Valeri og Tania Kehlet.

Tidligere har parret hjemtaget to VM- og EM-titler i amatørrækkerne, og som professionelle har de vundet to EM-sølvmedaljer og en VM-bronzemedalje.

Emanuel Valeri og Tania Kehlet - og resten af verdens bedste professionelle standarddansere - kan opleves på dansk grund i efteråret, da Danmark er tildelt værtskabet for årets VM.

De nykårede europamestre lander i Københavns Lufthavn mandag klokken 16.40 fra Barcelona.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se fødslen: Her kommer baby-giraf til...
bt.dk
Myndighederne advarer: Frygtet...
bt.dk
Ny borgmester ærgrer sig: Vi har et...
bt.dk
Skal vidne i retten: Hun kan blive...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx