Af Ritzau - 18/08-16 08:23

FCM-direktør: Endnu et gruppespil sender stærkt signalFCM-direktør: Endnu et gruppespil sender stærkt signal

FC Midtjylland vil tjene cirka 50 millioner kroner, hvis det lykkes at slå Osmanlispor, siger Claus Steinlein.

storybild

Claus Steinlein (til højre) anslår, at det cirka giver en merindtægt på 50 millioner kroner at deltage i Europa Leagues gruppespil. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Hvis det lykkes for FC Midtjylland at kvalificere sig til et europæisk gruppespil for andet år i træk, vil det sende et stærkt signal om, at klubben står først i køen som udfordrer til FC København.

Det siger FC Midtjyllands sportsdirektør, Claus Steinlein, forud for torsdagens hjemmekamp mod Osmanlispor i Europa Leagues playoffrunde.

- Det vil betyde rigtig meget for os som klub. Vi har en målsætning om at skulle være i europæisk gruppespil tre gange inden 2020, og nu har vi jo allerede været der én gang, så endnu en deltagelse vil være et stærkt signal.

- Vi har allerede sendt et signal om, at vi over de seneste ti år er en af udfordrerne til FCK, som jo har vundet flest medaljer. Så vi beviser med vores europæiske kampe, at vi hører til i toppen af dansk fodbold.

- Det, at vi er kommet til playoff for andet år i træk, viser, at vi som klub har fået bygget på. Men vi vil jo godt tage det sidste skridt, for vi ved jo, det er her de sjove oplevelser er, hvor vi kan komme til Napoli og Manchester, siger Claus Steinlein.

Lykkes det, kan klubben også se frem til en stor økonomisk gevinst.

- I runde tal vil det betyde omkring 50 millioner kroner til os. Det er rigtig mange penge for en klub som vores. Det vil gøre, at vi kan blive ved med at udvikle os og putte ressourcer i både vores akademi og i vores superligahold, siger sportsdirektøren.

I kraft af klubbens gode resultater i sidste sæson var FC Midtjylland seedet ved lodtrækningen til playoffrunden. Det betyder dog ikke, at klubben er særlig stor favorit mod useedede Osmanlispor, siger Claus Steinlein.

- Vi er seedet og har været med i Europa før, men det er Tyrkiets femtebedste hold, og det er en liga, som er stærkere end den danske. Så jeg vil sige, at det er en fifty-fifty, men vi går selvfølgelig efter at vinde.

- I første omgang kigger vi kun på hjemmekampen, og vi skal have et godt udgangspunkt, for vi ved, at der vil være tilskuere dernede, som kan lave en kulisse, hvor der bliver lagt tryk på både spillere og dommere, siger han.

Kampen spilles torsdag aften klokken 18.30.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Person kommet alvorligt til skade...
bt.dk
Mette Gjerskov kan være færdig i...
bt.dk
Vildt: Så meget koster det at tjekke...
bt.dk
Sex and the City-stjerne stiller op...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx