Af Ritzau - 31/10-16 15:01

Hareide: Kasper Dolberg er en klassisk målscorerHareide: Kasper Dolberg er en klassisk målscorer

Åge Hareide var i Holland for at se nærmere på Kasper Dolberg, der mandag blev udtaget til landsholdet.

storybild

Landstræner Åge Hareide har været i Holland for at se nærmere på Ajax-angriberen Kasper Dolberg, som mandag blev udtaget til A-landsholdet. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Fodboldlandstræner Åge Hareide har de store roser fremme, når han skal forklare styrkerne hos Ajax-angriberen Kasper Dolberg, som Hareide mandag udtog til det danske A-landshold for første gang.

Landsholdet møder 11. november Kasakhstan i en VM-kvalifikationskamp og fire dage senere Tjekkiet i en testkamp.

- Kasper Dolberg er en målscorer, en klassisk målscorer. Han er dygtig i den afgørende fase. Jeg så ham selv mod Feyenoord, hvor han scorede for Ajax med en rigtig god afslutning.

- Han spiller på et af de bedste hold i Holland, og han laver mål relativt regelmæssigt. Så er man god nok til det danske landshold. Er man god nok, er man gammel nok.

- Han er en meget god opspilsstation, og han er meget god med fødderne. Han er god i kombinationsspillet, og han sparker godt til bolden. Han er meget dygtig til at sætte bolden ind, siger Hareide.

19-årige Kasper Dolberg har gjort kometkarriere i Ajax med syv mål, siden sin debut i sommer.

Allerede for en måned siden var han på tale til Hareides trup forud for kampene mod Polen og Montenegro. Dengang blev han ikke udtaget, men siden har Hareide blandt andet været i Holland for at se nærmere på stortalentet.

- Jeg har set mere til ham siden sidst. Det bliver også en lidt anden kamp mod Kasakhstan end mod Montenegro. Det kræver lidt andre typer. Man kan sige, at jeg har valgt at bytte Dolberg for Sisto.

- Sisto er en spiller, som kan skabe to mod en på kanten og slå en masse indlæg, men jeg tror, at vi har behov for større skarphed inde i boksen, og det er derfor, Dolberg er blevet udtaget, siger Åge Hareide.

Han vil ikke love Dolberg spilletid, men han medgiver, at testkampen mod Tjekkiet er en god mulighed for en debut til den tidligere Silkeborg-spiller.

- Jeg tror godt, han kan gå ind og spille, men det er spørgsmålet, om man skal vælge at lægge ansvaret på en 19-årigs skuldre, eller han skal snuse lidt til det. Vi har også en venskabskamp mod Tjekkiet, så det bliver en vurdering.

- Men vi vil gerne se på ham som en del af miljøjet. Han er en del af Danmarks fodboldfremtid. Hvis man kan få unge drenge ind, så er det positivt, siger Åge Hareide.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx