Af - 11/03-14 07:56

Dansk talent forfulgt af tilskuere: - De håner osDansk talent forfulgt af tilskuere: - De håner os

Danske Yussuf Poulsen spiller for Tysklands mest forhadte fodboldklub. - Det er fedt nok. Det skaber stemning, som han siger.

storybild

Yussuf Poulsen har fået masser af spilletid i Leipzig. (Billede: Polfoto/AP)

Når Yussuf Poulsen og holdkammeraterne fra RasenBallsport Leipzig stiller op til kamp på udebane, må de lægge ører til lidt af hvert.

For de er nogle svin, de er noget lort, og de er det, der er værre. Og de ødelægger fodbolden.

Yussuf Poulsen: Dansk stortalent er i lære på tredje klasse
Yussuf Poulsen: Dansk stortalent er i lære på tredje klasse

Sådan lyder det uge efter uge fra tribunerne, når Yussuf Poulsens klub spiller. For den er ikke som de fleste.

»De håner os, de råber jo ad os, fordi de ikke kan lide, at Red Bull lægger penge i vores klub, men altså det er jo ikke anderledes end med Abrahamovic i Chelsea eller rigmanden i Manchester City, siger 19-årige Yussuf Poulsen til mx.dk.

På vej mod toppen: - dansk stortalent bliver bedre dag for dag
På vej mod toppen: - dansk stortalent bliver bedre dag for dag

Men Red Bull og RasenBallsport Leipzig balancerer på kanten af de tyske regler, der blandt andet siger, at en klub ikke må være fuldkomment ejet af et firma, og at klubbens navn og logo ikke må være dannet med reklame for øje ...

Indtil videre går det, selv om den generelle holdning blandt fodboldfans i Tyskland er, at klubben ikke er meget mere end en stort anlagt reklame-kampagne for den østrigske energidrik.

Danskere i Bundesligaen: Værsgo Bayern!
Danskere i Bundesligaen: Værsgo Bayern!

'Leipzig er ikke en normal tysk fodboldklub, tværtimod. Den er mere et klogt organiseret forsøg på at undermindere lovene og reglerne, der styrer vores spil,' som den tyske fodbold-historier og -forfatter Uli Hesse beskriver det i en klumme for ESPN.

Yussuf Poulsen har ikke oplevet det som et problem, siden han kom til klubben i sommer.

Dansker-assist sikrede sejr i Bundesligaen
Dansker-assist sikrede sejr i Bundesligaen

- Nu er det bare et firma i stedet for at det er en enkelt mand. Jeg kan ikke se den helt store forskel. Og det er jo heller ikke fordi de spenderer flere hundrede millioner på spillere. De køber unge spillere, som ikke mange andre kender, siger han – og nævner sig selv som eksempel.

Noget andet, som mange garanteret ikke kan lide ved RB Leipzig er, at Red Bull-formlen virker så godt. Holdet er i sin første sæson i 3. Bundesliga allerede på vej mod oprykning til 2. Bundesliga.

Tidligere Brøndby-træner fyret efter kun tre måneder i England
Tidligere Brøndby-træner fyret efter kun tre måneder i England

Og Yussuf Poulsen er en vigtig del af succesen. Han er en af holdets bærende kræfter, og dermed må han tit stå model for de hadske tilråb fra de andre holds fans.

- Et eller andet sted er det fedt nok. Det skaber stemning, og så længe det bare er tilråb og ikke er andet, så synes jeg ikke, at det er så slemt. Jeg synes sgu det er meget fedt, at der står 6.000 af de andres fans og ikke kan lide os. Det giver gejst. Og man vil vise dem, at 'Vi er bare bedre end jer!' siger han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx