Af Ritzau - 17/05-14 18:23; Opdateret: 17/05-14 19:09

Danmark slår Tjekkiet i VM-dramaDanmark slår Tjekkiet i VM-drama

Ishockeylandsholdet spillede sin bedste kamp hidtil ved VM og slog Tjekkiet med 4-3 efter straffeslag.

storybild

(Billede: Polfoto)

Det danske ishockeylandshold har for alvor meldt sig ind ved VM i ishockey, efter at holdet lørdag meget overraskende slog stormagten Tjekkiet.

Danmark vandt med 4-3 efter en afgørelse på straffeslag, hvor Simon Nielsen reddede alle tre tjekkiske forsøg, og hvor Mikkel Bødkers scoring blev afgørende.

Danskerne tjente dermed to uventede point i en kamp, der gav publikum i arenaen i Minsk fantastisk god underholdning.

Canada får oprejsning ved VM i ishockey
Canada får oprejsning ved VM i ishockey

Under stor dramatik udlignede Patrick Bjorkstrand til 3-3 et halv minut før den ordinære tids ophør, og danskerne fik dermed belønning for at have taget målmand Simon Nielsen ud og satset seks mod fem.

Pointene kan blive guld værd, for nu kan Danmark selv afgøre, om man skal i kvartfinalen ved at slå Frankrig og Slovakiet i de to sidste puljekampe.

Et forandret dansk mandskab leverede i store perioder flot, tempofyldt angrebsspil, og i nye kædesammensætninger viste spillerne bedre indbyrdes forståelse end hidtil i turneringen.

Seks ud af syv danske topklubber afsløret i skattefusk
Seks ud af syv danske topklubber afsløret i skattefusk

Og hvad kunne det ikke være blevet til, hvis ikke danskerne var kommet så sløjt og uinspireret fra land?

Danskerne kom nemlig ud på det, ishockeyspillere selv kalder "en halv skøjte" og var mindst et halvt tankesekund efter østeuropæerne i en jammerlig indledning.

Nok scorede Tjekkiet de to første mål i powerplay, men den dårlige danske start kan ikke udelukkende forklares med udvisningerne.

Frederikshavn dukker Sønderjyske i pokalrevanche
Frederikshavn dukker Sønderjyske i pokalrevanche

Danskerne haltede nemlig efter i en grad, så man frygtede en ordentlig afklapsning, og de mange tjekkiske sympatisører på de næsten fyldte tribuner har formentlig set frem til at afslappet dag.

Måske skulle spillerne lige finde sammen i de nye konstellationer på en dag, hvor landstræner Janne Karlsson for første gang toppede sit hold og sendte to klare førstekæder på isen.

Væk var eksperimentet med at dele spilletiden jævnt ud på fire kæder. Nu blev de seks stærkeste angrebskræfter sat sammen i to kæder, der trak et stort læs.

Sverige klar til ishockeyfinale ved OL
Sverige klar til ishockeyfinale ved OL

Det begyndte at fungere, da Stefan Lassen havde reduceret til 1-2 midtvejs i første periode, og førstekæden med Morten Green, Mads Christensen og Mikkel Bødker for alvor begyndte at sætte et højt tempo.

I løbet af to perioder havde førstekæden spillet lige så meget, som spillerne havde brugt en hel kamp på tidligere i turneringen, og trioen trak holdkammeraterne frem til det, der blev Danmarks hidtil bedste præstation ved VM.

Det lignede en afgørelse, da Tjekkiet fem minutter inde i sidste periode bragte sig på 3-1 i en situation, hvor målmand Simon Nielsen tilsyneladende havde udsynet dækket.

Ishockeylandsholdet skifter målmand igen
Ishockeylandsholdet skifter målmand igen

Jesper Jensen fik dog tændt håbet ved at reducere i powerplay fire minutter før tid, og til allersidst sikrede Bjorkstrand altså overtid med en scoring, der kun kan give danskerne et moralsk boost.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

X Factor-vinderne er tilbage fra USA:...
bt.dk
Tidligere spindoktor med...
bt.dk
Sover du dårligt? Så skal du øve dig...
bt.dk
Præster modsiger kendt debattør: Nej,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx