Af - 21/12-16 09:19

Før Bayern-brag: Kan Yussuf og RB Leipzig gå hele vejen?Før Bayern-brag: Kan Yussuf og RB Leipzig gå hele vejen?

RB Leipzig kan slutte året på førstepladsen med en sejr over Bayern München i aften. Men er Yussuf Poulsen og co. mesterskabskandidater?

Klippet fra kampen er leveret i samarbejde med Discovery Networks. På 6’eren, Canal 9, Eurosport 2 og Dplay kan du selv fodbold fra stærke turneringer som VM-kval’en, Superligaen, Premier League, Europa League, Bundesliga, La Liga og Serie A.

Der er lagt i kakkelovnen til en særdeles spændende efterårsafslutning i Bundesligaen, når mestrene Bayern München og højtflyvende RB Leipzig med danske Yussuf Poulsen krydser klinger på Allianz Arena i aften.

Yussuf Poulsen om tysk succes: - Vi rider på en bølge
Yussuf Poulsen om tysk succes: - Vi rider på en bølge

Oprykkerne fra RB Leipzig indtager sensationelt andenpladsen a point med Bayern München og kan med en sejr slutte året af på førstepladsen - som såkaldt 'herbstmeister'.

Umiddelbart peger pilen dog mod en Bayern-sejr, mener Eurosports Bundesliga-kommentator Henrik Hvillum.

- Det bliver en superfed kamp. Jeg er sikker på, at de kan byde Bayern trods. Men jeg kender også Bayern godt nok til at vide, at de plejer at skrue op, når det virkelig gælder, siger han og fortsætter:

- Jeg synes, det lugter af en smal sejr til Bayern. Det er sjældent, de taber en hjemmekamp - især til et andet tophold.

Bundesliga-journalister: Sådan har danskerne præsteret
Bundesliga-journalister: Sådan har danskerne præsteret

Yussuf Poulsen og RB Leipzig fejrer et mål (Billede: AFP).

Hvillum forventer da heller ikke, at RB Leipzig kan gå hele vejen, men han ser en placering blandt de øverste tre og dermed direkte kvalifikation til Champions League som realistisk.

- Jeg tror ikke, de vinder mesterskabet. Men den gode start og lange stime uden nederlag kommer ikke dårligt tilbage – ikke mindst fordi de spiller på den måde, de gør. Så en top tre-placering tror jeg absolut på. Det virker, som om de er bæredygtige, og de taber ikke for mange point undervejs, lyder det fra Bundesliga-kommentatoren.

RB Leipzigs imponerende præstationer leder tankerne hen på Kaiserslautern, der vandt mesterskabet som oprykker i sæsonen 1997/98. Dengang var danske Michael Schjønberg med på holdet, og han kan sagtens se en parallel.

- Vi havde et utroligt godt fællesskab, blandt andet fordi folk accepterede deres roller. Og jeg har indtrykket af, at det er det samme i Leipzig. Der er spillere, som ikke spiller hver gang, men når de så kommer ind, præsterer de og giver alt. Det er ikke heldigt, at de har vundet så mange kampe. De har holdt et sindssygt højt niveau, siger Michael Schjønberg og husker tilbage på, hvordan det var at ride på en bølge:

- I perioder følte vi næsten, at vi kunne gå på vandet. Mange af kampene faldt til vores fordel i stedet for at gå den anden vej, fordi vi opsøgte heldet og troede på det.

Michael Schjönberg jubler med den daværende Kaiserslautern-træner Otto Rehhagel efter en sejr i mesterskabssæsonen (Billede: Reuters).

Ligesom Henrik Hvillum tror Schjønberg imidlertid ikke på, at RB Leipzig løber med mesterskabstitlen - i hvert fald ikke i denne sæson.

- Jeg er sikker på, at Bayern bliver mestre, men jeg synes, det er spændende og fedt, at der er et hold, der kan hænge lidt på, nu hvor Dortmund ikke rigtigt kan gøre det. Det giver ligaen lidt ekstra krydderi, siger Schjønberg og tilføjer:

- På den lange bane er det helt sikkert et hold, der kommer til at vinde tyske mesterskaber – det er jeg ikke i tvivl om.

Costa-brag sikrer Bayern smal sejr før efterårsfinale
Costa-brag sikrer Bayern smal sejr før efterårsfinale

KLIK HER FOR AT FÅ DE BEDSTE FODBOLDNYHEDER FRA METROXPRESS

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Føles som sommer: 25 grader og sol...
bt.dk
Årets hidtil dyreste hussalg: Så...
bt.dk
'Har du også prøvet at begå klassisk...
bt.dk
Medie: Nye detaljer afsløret om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx