Af Ritzau - 09/08-16 19:47; Opdateret: 09/08-16 21:21

Danske svømmere misser OL-finale: Vi var med hele vejenDanske svømmere misser OL-finale: Vi var med hele vejen

Danmark snusede til førstepladsen, men tog en syvendeplads i indledende heat og satte dansk rekord.

storybild

Daniel Skaaning (i midten) og Anders Lie Nielsen (nummer to fra venstre), som her sidder sammen med Mie Ø. Nielsen, Jeanette Ottesen og Pernille Blume, røg tirsdag ud i indledende heat ved OL. (Billede: Scanpix/Torkil Adsersen)

Det lykkedes ikke for Danmark at sikre en finaleplads ved OL i svømning i 4 x 200 meter fri for mænd.

Det danske hold bestod af Daniel Skaaning, Søren Dahl, Magnus Westermann og Anders Lie Nielsen, og selv om de på et tidspunkt var oppe og snuse til førstepladsen, så sluttede danskerne på en syvendeplads i deres heat.

Det rakte til den 13. bedste tid samlet, og selv om det ikke blev til en finaleplads, så satte de danske svømmere både dansk og nordisk rekord med tiden 7 minutter og 12,66 sekunder.

Selv om det ikke rakte til en finale, så var Anders Lie Nielsen tilfreds med indsatsen.

- OL er mere end bare konkurrencen. Det er hele sammenholdet på det danske hold. Vi sidder og spiser sammen og bor i den samme bygning. Det er meget mere end bare resultater.

- At vi så går ud og svømmer hurtigere, end vi nogensinde har gjort før, det er helt fantastisk. Vi konkurrerede så godt, som vi overhovedet kunne, og vi var stort set med hele vejen, siger Anders Lie Nielsen.

De fire svømmere er nu færdige ved OL, og de tager en god oplevelse med i bagagen.

- Vi er færdige. Vi har 48 timer til at flytte ud af OL-byen, når svømmekonkurrencerne slutter på lørdag. Vi flytter ned på et hotel på Copacabana og støtter de andre atleter, som er i gang.

- Vi prøver at holde den danske fane højt, selv om mange atleter er færdige i konkurrencerne, siger Daniel Skaaning.

Makkeren Magnus Westermann var også tilfreds med den samlede præstation, selv om det ikke rakte til en finaleplads.

- Det var et pissefedt løb af os alle sammen. Det var sjovt at svømme, og det var det vigtigste. Og ny nordisk rekord kan vi ikke være andet end stolte af, siger Magnus Westermann.

I selve løbet lagde Anders Lie Nielsen ud i tiden 1 minut og 47,62 sekunder, og han blev efterfulgt af Daniel Skaaning, som svømmede danskerne op på en flot fjerdeplads. Der lå danskerne også ved skiftet til Søren Dahl, der satte et enormt tempo.

Søren Dahl svømmede Danmark helt op på førstepladsen efter de første 550 meter, men kunne ikke holde farten på sine sidste 50 meter.

Så det rakte ikke hele vejen for Danmark, da fjerdemanden Magnus Westermann heller ikke i afslutningen kunne holde de øvrige konkurrenter væk fra finalepladserne.

- Jeg er sindssygt stolt af alle drengene. Det var lækkert. Vi svømmede hurtigere, end vi gjorde sidste år og satte dansk og nordisk rekord, så jeg kunne ikke være mere glad.

- Man blev lidt revet med. Jeg kunne mærke på mig selv, at jeg svømmede en lille smule for stærkt til at starte med. Men det var sindssygt fedt at få lov til at svømme her, siger Søren Dahl.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx