Af Ritzau - 16/08-16 13:19

Contador vil vinde Vuelta før Tinkoff-farvelContador vil vinde Vuelta før Tinkoff-farvel

Alberto Contador vil jagte samlet sejr i Vuelta a Espana, der begynder på lørdag. Hans Tour-exit var hårdt.

storybild

Alberto Contador i andenposition på en etape i årets Tour de France. Spanieren udgik af Tour de France, men håber at være godt kørende i Vuelta a Espana, som begynder på lørdag. (Billede: Scanpix/Cesar Manso)

Tinkoff-kaptajnen Alberto Contador håber at have ramt en form, der kan gøre ham til samlet vinder af årets Vuelta a Espana.

Løbet begynder med en 27,8 kilometer lang holdtidskørsel i Galicien på lørdag. Her vil spanieren formentlig må se sin Tour de France-rival Chris Froome og hans Team Sky køre stærkt og allerede efterlade Contador med et tidstab.

- Mit mål er helt bestemt at vinde Vueltaen. Det er med det formål, at jeg tager til Galicien. Tiden må vise, om jeg kan fuldføre det, for jeg har hårde konkurrenter med stærke mandskaber i ryggen. Vi må tage det dag for dag, siger Alberto Contador i en pressemeddelelse.

Spanieren styrtede i Tour de France og måtte skuffet forlade løbet. Han erkender, at det var mentalt hårdt for ham at komme hjem før tid.

- Det var en skuffelse, som tit vender tilbage i mit hoved og det er mentalt hårdt at komme over. Samtidig var det hårdt fordi jeg i begyndelsen heller ikke kunne træne. Da måtte jeg i stedet være meget påpasselig med min ernæring.

- Desuden bliver det mit sidste store etapeløb med Tinkoff-holdet, og jeg vil gerne slutte det af på den bedst mulige måde, siger Alberto Contador videre.

Foruden Chris Froome er også nummer tre fra årets Tour de France, Nairo Quintana til start sammen med blandt andre veteranen Alejandro Valverde på sit hold.

- Niveauet bliver højt. De senere år har favoritterne fra Tour de France også været med i Vuelta a Espana. Det glæder mig, for niveauet er højt. Det giver forventninger om et godt cykelløb, siger spanieren, som til gengæld ikke vil høre tale om hævn i forhold til Tour de France.

- Nej, det handler slet ikke om hævn. Vuelta a Espana er et andet cykelløb. Vi begynder fra nul og jeg håber at kunne komme bedre fra start end i Tour de France, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
United rejste sig efter kæmpe...
bt.dk
Fie Laursen viser sine bryster frem:...
bt.dk
Dansk reality-deltager har fået...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx