Af Ritzau - 05/12-16 23:34

Dansk hold tager boost med fra åbningssejr ved EMDansk hold tager boost med fra åbningssejr ved EM

Et enkelt mål var afgørende for, at Danmark fik en kanonstart i stedet for en lunken indledning ved EM.

storybild

Anne Mette Hansen (nummer 8) var en af Danmarks bedste i åbningssejren over Montenegro ved EM. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

På en straffekastscoring af anfører Stine Jørgensen med under et minut tilbage af EM-åbningskampen mod Montenegro trak Danmark en smal sejr på 22-21 i land.

Og der er en verden til forskel på at åbne med en pointdeling og så en sejr for det unge danske hold.

- Det betyder rigtig meget at få to point i åbningskampen, for det er en rigtig svær kamp at spille. Nu er vi godt i gang, og vi har fået en masse selvtillid, siger venstrebacken Anne Mette Hansen.

- Sådan en kamp giver et ekstra boost. Det betyder rigtig meget.

Tjekkiet var på forhånd udpeget som gruppens svageste hold, men tjekkerne indledte med en overraskende sejr over Ungarn.

Dermed er de tre pladser i gruppen, som giver avancement til mellemrunden, helt åbne, og Anne Mette Hansen har da også stor respekt for det ellers upåagtede tjekkiske mandskab.

- Tjekkiet har et godt hold. De har mange unge spillere, tror jeg. De gør det åbenbart meget godt, så vi skal være klar til alle kampe for at få point i denne her pulje. Og det skal jeg nok love, at vi er, siger hun.

Anne Mette Hansen bød selv ind med fire scoringer mod Montenegro, hvilket kun blev overgået af Stine Jørgensens ni scoringer for det danske hold.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fuld mand afbryder tv-interview: Hvad...
bt.dk
OB er tæt på afklaring: Det bliver en...
bt.dk
Ny lov i Sverige: Sex kun lovligt,...
bt.dk
Rektor mødte ind til chokerende syn i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx