Af - 16/09-13 12:22; Opdateret: 16/09-13 12:55

FCK-profil faldt i søvn i ParkenFCK-profil faldt i søvn i Parken

Først faldt han i søvn, så var han reserve, men nu er Thomas Delaney klar til at spille en stor rolle for FC København.

Bildstrecke im Grossformat »

Første gang, at Thomas Delaney var til Champions League i Parken, kunne han ikke holde sig vågen.

- Min far tog mig med ind for at se Brøndby mod Manchester United, men jeg faldt i søvn i pausen. Så min far måtte tage hjem med mig, inden kampen var slut, siger Thomas Delaney til metroxpress.

LÆS OGSÅ: Ståle: FCK kan få CL-tæsk


O.k. Thomas Delaney var dengang i 1998 kun syv år, og han var mest af alt inde for at se Manchester United, der endte 6-2 til de britiske gæster.

Tirsdag aften regner den i dag 22-årige midtbanespiller med at være noget mere vågen. For her satser han på at være med i startopstillingen, når FC København møder Juventus i Champions League-gruppespillet.

Det er ikke hans debut i turneringen, for da FCK i 2010 var med blev det til to indhop og godt et kvarter i dem hvide trøje mod Panathinakos og FC Barcelona.

Siden er Thomas Delaney rykket fra periferien af mesterholdet og ind midt på banen. I bogstaveligste forstand.

Så det er noget helt andet denne gang.

- Selv om man siger, at vi vinder og taber sammen, så er der forskel på, hvor stor en aktie man har i det. I dag ser jeg som en af de bærende spillere og trods mine unge alder også med en vis rutine. Nu tager jeg ansvar og er en del af holdet, siger Thomas Delaney til metroxpress.

Han kan også godt mærke, at der er mere opmærksomhed om hans person i dag i forhold til for tre år siden. Det har en nylig landsholdsudtagelse også hjulpet på.

Derfor har han gjort sig nogle tanker om karrierens udvikling.

- Inden for to år skulle der gerne være en slags interesse fra udenlandske klubber. Og så hjælper det jo vældigt godt at være med i Champions League. Det kan udløse den bonus, at man kommer videre til udlandet … altså, hvis man gør sig positivt bemærket, siger Thomas Delaney.

Klokken 20.45 tirsdag aften er der chance for at gøre lige netop det, men han vil helst ikke sammenligne den nuværende FCK-hold med 2010-versionen, der snuppede andenpladsen og gik videre til ottendedelsfinalerne.

- Vi er slet ikke på det niveau endnu. Vi spiller på en anden måde, mere direkte, og der er måske flere individualister på det her hold. Vi har slet ikke det her 'cruisecontrol', hvor spillet bare kørte, som 2010-holdet havde – og som folk lidt kritiserede holdet for – men vores mål er da at nå derhen, siger Thomas Delaney.

Han er nervøs og optimistisk i forhold til mødet med det italienske mesterhold.

- Selvfølgelig er Juventus et godt hold, men det er ikke et hold som kører os flade og har bolden hele tiden via tre lange angreb på 90 minutter. Juventus har noget imod IKKE at have bolden. Det kan give os lidt plads og lidt ro. Men det er heller ikke sådan, at jeg er helt i drømmeland. Det er en meget svær gruppe, siger Thomas Delaney.

LÆS OGSÅ: Lys forude: Bendtner med i Champions League

LÆS OGSÅ: Ståle Solbakken: Vi er havnet i dødens gruppe

LÆS OGSÅ: I aften går det løs - se FCK-profils drømmescenarie

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Christiania lukker Pusher Street: 'Vi...
bt.dk
Hareide om smertehelvede: 'Når du...
bt.dk
BT afslører: Dansk fighter tilbudt...
bt.dk
Læserne om Støjbergs...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx