Af - 27/02-14 06:56

'X Factor'-chef: Derfor betaler vi ikke vores deltagere'X Factor'-chef: Derfor betaler vi ikke vores deltagere

DR kritiseres for ikke at aflønne deres 'X Factor'-deltagere, som skal være til fuld rådighed, mens programmet kører. Metroxpress ringede til underholdningschef Rasmus Ladefoged for at få en forklaring.

storybild

Lucy Mardou er til daglig på kontanthjælp hjemme i Thy. Fordi hun hele tiden er i København under 'X Factor', har hun ingen indtægter. (Billede: Bjarne Bergius Hermansen)

Hvorfor betaler I ikke jeres 'X Factor'-deltagere?

- Det gør vi ikke, fordi det som udgangspunkt er en amatørkonkurrence, som i høj grad handler om at give nogle deltagere – som heldigvis har rigtig meget lyst til at være med – en mulighed for at blive coachet af nogle af de bedste i Danmark. De deltager i en konkurrence, hvor de i sidste ende har mulighed for at vinde en præmie, der forhåbentlig kan hjælpe dem videre på vej mod en drøm om at leve af musikken.

X Factor Lucy mister kontanthjælp - bor på hotel
X Factor Lucy mister kontanthjælp - bor på hotel

Hvorfor ikke give dem et vederlag for tabt arbejdsfortjeneste. Vi hører for eksempel historien om Lucy, der er nødt til at give afkald på sin kontanthjælp.

- Det kan man altid diskutere. Vi har valgt, at man ikke stiller op i 'X Factor' af økonomisk grunde. Man stiller op, fordi man forhåbentlig synes, det er rigtig sjovt, og fordi man får nogle erfaringer og oplevelser, som man ikke kan få på andre måder.

'X Factor'-Fie: Jeg var tæt på at give op
'X Factor'-Fie: Jeg var tæt på at give op

Har I slet ikke overvejet, at hvis man gav dem et beløb for at være med, så kunne man tiltrække flere talenter?

- Nej. Hovedincitamentet for at være med i 'X Factor' skal være, at man har lyst til at dygtiggøre sig indenfor musik.

Stort drama i X Factor: Lina sender storfavoritten hjem
Stort drama i X Factor: Lina sender storfavoritten hjem

Hvad er det så, I tilbyder jeres deltagere?

- Hvis man bor længere væk, stiller vi en lejlighed til rådighed. Så betaler vi al transport og fortæring, når man er på DR, til prøver, hos en dommer, er til coaching og så videre – hvilket jo næsten er hele tiden. Så på den måde holder vi dem omkostningsfri.

Så I har ikke dårlig samvittighed overfor jeres deltagere?

- Nej, vi er rigtig glade for, at vores deltagere er glade for at være med, og vi håber, de får sindssygt meget ud af det.

'X Factor'-Pernille: Frygter jeg bryder sammen
'X Factor'-Pernille: Frygter jeg bryder sammen


En anden ting – Hvorfor koster det 170 kroner at komme ind og se 'X Factor' som publikum?

- Fordi der er nogle omkostninger forbundet med at have publikum i studiet. Det handler om bemanding til at få folk ind og ud. Publikum får også en lille smule forplejning. Det er helt naturligt, at det koster en lille smule, det er ikke noget, vi tjener penge på.

Kan I ikke bare bruge licenspengene?

- Nej. Omkostninger forbundet ved håndtering af publikum har ikke noget at gøre med vores normale programomkostninger, som licensen går til. Derfor tager vi et beløb for arrangementer, som 'X Factor' og 'Melodi Grand Prix'.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt tv-vært går imod sit eget parti...
bt.dk
Kæmpe nedtur for Jamie Oliver:...
bt.dk
Premier League-spillere ville stjæle...
bt.dk
Tv-kokken Jamie Oliver i knæ: Derfor...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx