Af - 26/10-14 08:11

’Knæk Cancer’ blev en succes: Danskere gav kæmpebeløb’Knæk Cancer’ blev en succes: Danskere gav kæmpebeløb

Danskerne har været ualmindeligt gavmilde i denne uge, hvor kampagnen 'Knæk Cancer' har kørt.

storybild

Traditionen tro var en række kendte personligheder mødt op for at sparke gang i indsamlingen. (Billede: Per Arnesen/TV2)

I 2012 gav danskerne 102,5 millioner kroner til ’Knæk Cancer’. I 2013 steg beløbet til 144,6 millioner kroner – og himmelflugten fortsatte i 2014, hvor danskerne støttede Kræftens Bekæmpelse med hele 153,3 millioner kroner.

Hos Kræftens Bekæmpelse lover man, at pengene vil blive sat i anvendelse allerede mandag.

- Nu skal millionerne hurtigst muligt bruges til at forbedre kræftindsatsen i Danmark. Allerede i løbet af mandag 27. oktober vil vi give grønt lys til de første forskere, der sidder og venter på at gå i gang. Og der er ingen tvivl om, at resultaterne af forskningsprojekterne vil være med til at forbedre behandlingen og forholdene for kræftpatienterne. En særlig opgave bliver at afdække, hvorfor danske kræftpatienter klarer sig dårligere i forhold til kræftpatienter i Norge og Sverige, siger en lykkelig direktør, Leif Vestergaard Pedersen, fra Kræftens Bekæmpelse i en pressemeddelelse.

- Knæk Cancer er helt tydeligt en folkesag, hvor danskere med både små og store bidrag, virksomheder, foreninger og mange andre igen har vist, at de står sammen i kampen mod kræftsygdomme. Jeg er både opmuntret og beæret over den store opbakning og takker på vegne af kræftpatienter og pårørende til kræftpatienter, fortsætter han.

Pumper mod cancer: Pigernes sved støtter kræftramte
Pumper mod cancer: Pigernes sved støtter kræftramte

Millioner trækkes fra
’Knæk Cancer’ har kørt hele ugen, og et af de store bidrag kom fredag fra ’Vild med dans’-seerne, der gav knap 28 millioner til kræftforskningen.

Det er dog ikke alle 153 millioner kroner, der kommer til at gå til kampen mod den frygtede sygdom. Som metroxpress torsdag kunne oplyse, så går et større beløb til administrative omkostninger, som eksempelvis lørdagens store live-show. Sidste år blev der trukket knap 16 millioner kroner fra det samlede beløb. Læs mere om det herunder.

'Knæk Cancer': Først den 17. million går til kampen mod kræft
'Knæk Cancer': Først den 17. million går til kampen mod kræft

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mestrene spiller med musklerne:...
bt.dk
8-årig dreng er blevet fundet
bt.dk
Retoriker: 'Den her tale får...
bt.dk
Det plejer vi ikke at få at vide:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx