Af Sebastian Kirk - 16/03-18 12:35

Drengene fra 'Sat Af': »Nogle gange vil de ikke have, at vi går hjem igen«Drengene fra 'Sat Af': »Nogle gange vil de ikke have, at vi går hjem igen«

Drengene fra 'Sat Af' har fået stor succes med deres prisvindende fodboldprogram, hvor de rejser Europa rundt og interviewer danske fodboldstjerner. Metroxpress har mødt Drux og Flam til en snak om deres unikke koncept.

Sat af

»Da hun sagde 'Sat Af', gik jeg ind i en eller anden drømmeverden. Det hele stoppede bare.«

Sådan fortæller Danijel 'Drux' Deletic om oplevelsen, da han og kammeraten Daniel 'Flam' Flamgaard for nylig vandt prisen 'Bedste online format' ved Tv Prisen 2018 for deres fodboldprogram.

Begge håbede, men ingen af dem regnede med, at de ville vinde. Men efter mere end et års hårdt arbejde var det en lettelse at blive anerkendt.

»Det validerer os på en eller anden måde,« som Flam udtrykker det.

I 'Sat Af' får seerne et unikt indblik i livet som professionel fodboldspiller - ikke mindst fordi Drux og Flam får spillerne til at åbne mere op, end fans er vant til.

»Spillerne kan relatere til os, og vi kan relatere til dem. Og når vi fjerner den håndholdte mic og sætter os ind i en bil, spiller billard eller noget, så tror jeg bare, det føles, som om det er to venner, der er på besøg,« forklarer Drux om, hvorfor deres formel virker.

»Det sagde Martin Braithwaite også, da vi sad i bilen med ham: 'Jeg tænker bare, jeg sidder og kører rundt med mine homies.' Han havde helt glemt, at vi lavede interview,« supplerer Flam.

En del af hemmeligheden er måske også, at Drux og Flam ikke er journalister. Det fjerner den barriere, der ofte kan være mellem sportsstjerner og medier.

»Det er meget ekstraordinært, at de næsten alle sammen inviterer os ind i deres hjem. De siger nærmest, at vi bare kan blive og sove, hvis vi vil,« griner Flam, og Drux bryder ind:

»Nogle gange føles det, som om de ikke vil have, vi går hjem igen. Mange fodboldspillere keder sig lidt i hverdagen nogle gange.«

Lige nu holder drengene pause, men inden længe begynder arbejdet på sæson 2, som de lover bliver lidt anderledes end den første.

»Sæson to bliver ikke lige så firkantet, som sæson 1 var. Vi prøver at brede os lidt ud. Men det skal heller ikke være for meget. Vi gider ikke være dem, folk bliver trætte af. For du er kun den nye én gang,« fortæller Drux.

Flam (tv.) og Drux nøjedes ikke bare med at blive nomineret til TV Prisen 2018 - de vandt også for 'Bedste online format'.

»Det er for sygt, at folk gider se 26 minutter af noget«

'Sat Af' er mere end bare den knap halve time, der bliver vist på tv. Drux og Flam bruger meget tid på at uploade små fraklip, bonusvideoer og andet på Facebook.

»Der er en grund til, at vi har over fire millioner visninger på vores Facebook-side. Vi går utroligt meget op i, at alt, vi smider ud, skal være unikt,« forklarer Drux.

Han ser sociale medier som en helt essentiel del af et moderne tv-program i en tid, hvor forbrugerne har så mange andre ting, de kan underholde sig selv med:

»Alle er jo i konkurrence med hinanden. Spotify, YouTube, Netflix, PlayStation… I en almindelig mands hverdag har han måske to timer om dagen til at underholde sig selv. Så det er jo for sygt, at folk overhovedet gider se 26 minutter af noget.«

Drux og Flam er som regel sammen med spillerne i fem-syv timer, når de interviewer dem, og et afsnit på 26 minutter tager cirka to uger at lave.

»Der er folk, der siger, at vi burde lave et afsnit om ugen. Men det kan vi slet ikke. Og det ville heller ikke være så specielt, hvis det kom hver uge,« forklarer Flam og tilføjer:

»Men hvis du er god til dit arbejde, så er du god til at få alting til at se nemt ud.«

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk popstjerne springer ud som...
bt.dk
Efter Bayern-rygter: Her er Real...
bt.dk
Dansk modehus med blodrøde tal: Har...
bt.dk
Stor fødevarekontrol afslører massiv...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx