Af Daniel Seistrup - 18/04-17 21:10

Ærlig Lars von Trier: Jeg har købt mit gravstedÆrlig Lars von Trier: Jeg har købt mit gravsted

Filminstruktøren har en række særlige krav til sin sidste hvile.

storybild

Den 60-årige filminstruktør Lars von Trier har allerede købt sit eget gravsted, det afslører han i et interview. (Billede: Scanpix/ Ida Marie Odgaard)

Selvom Lars von Trier ikke er mere end 60 år gammel, så har han allerede købt sit eget gravsted.

Det noget forunderlige køb afslører den verdensberømte filminstruktør i et interview med Soundvenue.

Gravstedet ligger på Søllerød Kirkegård ved Holte i Nordsjælland, siger Trier. Det er et køb, som filminstruktøren først har gjort for nylig. Lars von Trier beskriver sit valg om at spendere penge på et gravsted som, at man jo lige så godt kan få det, som man vil have det.

Men størrelsen på gravstedet er ikke noget, som Lars von Trier går meget op i. Derfor fortæller han, at graven heller ikke er særlig stor. Men han siger dog, at han kan klemme en dobbeltseng ind på graven. Og det er han glad for, for han mener nemlig, at det er godt,' når der er plads til lidt socialt'.

Filminstruktøren har dog endnu ikke valgt en gravsten. Men han gør sig overvejelser om, hvordan den skal se ud, siger han til Soundvenue.

Og han er også så langt i overvejelserne, at han ved, hvad der skal stå på stenen.

Lars von Trier lancerer ny film: Jeg drikker igen
Lars von Trier lancerer ny film: Jeg drikker igen

»Der kommer til at stå 'Lars von Trier' på. Men ingen årstal. Det er noget, jeg har lært fra Karen Blixen, fra hendes sten, der står i Rungstedgaard,« siger han.

Og grunden til, at han er blevet inspireret af Karen Blixen til ikke at skrive årstal på sin gravsten, er ikke, at han bryder sig om, hvad forfatteren skrev – for det gør han ikke, siger han. I stedet har det noget at gøre med, at man bliver hævet over tid og rum.

Lars von Trier beskrives i udlandet som en af de mest ambitiøse danske filminstruktører nogensinde.

Han er uddannet på Den Danske Filmskole i 1979-1983. I 2011 kom den danske filminstruktør i vælten og blev erklæret ’persona non grata’ af Cannes Film Festivals ledelse. Det betød, at han ikke længere var velkommen på festivalen. Det skete efter, at han i spøgefulde bemærkninger havde udtrykt forståelse og sympati for Adolf Hitler.

Lars von Triers seneste skud på stammen er filmen ’Nymphomaniac’ fra 2013. Den blev blandt andet nomineret til bedste film ved den Europæiske Film Festival.

LÆS OGSÅ: Hollywoodstjerner om ny Trier-film: Vi føler os trygge

LÆS OGSÅ: Lars von Trier har fundet seriemorder til sin nye film

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Svensk ugeblad bringer...
bt.dk
16-årig valgte at blive under...
bt.dk
Influenza-epidemi presser sygehuse:...
bt.dk
X Factor har allerede skabt årets...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx