Af - 14/04-16 09:05

FILMANMELDELSE: Vild action i 'Junglebogen'FILMANMELDELSE: Vild action i 'Junglebogen'

Teknisk er den nye filmatisering af Mowglis eventyr blændende. Det er til gengæld svært at se, hvem den er henvendt til.

Junglebogen’ er visuelt den mest imponerende version af filmen til dato.

Rudyard Kiplings ‘Junglebogen’ er blevet filmatiseret flere gange, end nogen gider at tælle sammen – både som animerede og live action-film. På den måde bibringer 2016-versionen ikke meget nyt, den holder sig ret tæt på både bogen og den klassiske Disney-version.

LÆS OGSÅ: FILMANMELDELSE: ‘Sorgenfri’ er 'Walking Dead' i provinsen

LÆS OGSÅ: FILMANMELDELSE: ‘Øjnenes hemmelighed’ er et vellykket remake

Til gengæld er den teknisk enormt imponerende. Der går ikke mange minutter, før man glemmer, at (den i øvrigt glimrende) Neel Sethi er det eneste menneske i filmen og resten af computeranimation, og filmen er både smuk og til tider virkelig dramatisk. CGI-blæret understøttes af nogle ekstremt velvalgte stemmer. Idris Elba er mageløst skræmmende som tigeren Shere Khan, Bill Murray er fantastisk som Baloo, og lige som man tror, at det ikke kan blive mere kulørt dukker Christopher Walken op som kæmpeorangutangen King Louie.

LÆS OGSÅ: FILMANMELDELSE: Alt andet end super

LÆS OGSÅ: FILMANMELDELSE: Der er stadig spark i Kung Fu Panda

De to musikalske indslag virker dog lidt malplacerede, og mest af alt er det svært at se, hvem der er målgruppen til ‘Junglebogen’. Den er i hvert fald ikke henvendt til små børn, mens der vel er et begrænset antal voksne, der er tossede med talende aber. Også selv om de taler som Christopher Walken.

Instruktør: Jon Favreau.
Med: Neel Sethi, Ben Kingsley (stemme), Bill Murray (stemme)

4/6 stjerner

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx