Af Thomas Brunstrøm - 18/05-17 22:02

FILMANMELDELSE: 'Alien: Covenant' skuffer - i rummet kan ingen høre dig gabe...FILMANMELDELSE: 'Alien: Covenant' skuffer - i rummet kan ingen høre dig gabe...

Trods masser af ækle rumvæsener og blod er Ridley Scotts nye ‘Alien’-film bemærkelsesværdigt uspændende.

storybild

Efter en kort prolog starter efterfølgeren til ‘Prometheus’ lige på og hårdt på en måde, der mest er forvirrende.

Vi er ombord på rumskibet Covenant, som er på vej mod planeten Origae-6 med lasten fuld af mennesker i hypersøvn, der skal kolonisere den nye planet.

Besætningen er også lagt i dvale, og kun androiden David passer butikken. Men Covenant bliver ramt af en chokbølge fra en stjerne, og der udbryder brand ombord. Kaptajnen dør – han bliver spillet af James Franco, som altså mister livet efter cirka 10 sekunder.

Det kræver lidt, at man har set den virale kortfilm ‘The Last Supper’, før det giver 100 procent mening. Efter at have sørget over den døde kaptajn opdager besætningen pludselig en ny tilsyneladende beboelig planet, som de hidtil har overset og sætter kurs mod den.

Det virker ikke 100 procent troværdigt, og da en karakter senere siger »Der er så meget, der ikke giver mening«, overvejer man lidt, om hun taler om filmens plot. Den nye planet virker ved første øjekast idyllisk, men til ingens – ud over besætningen på Covenants – overraskelse, går alt galt, så snart de stiger ud af rumskibet.

Sidste sten fjernes for dansk Netflix og HBO på ferien
Sidste sten fjernes for dansk Netflix og HBO på ferien

Der er selvfølgelig fyldt med aliens, der klistrer sig fast på folks hoveder og maser sig ud gennem brystkasser. Det er ikke fordi, det ikke ser sejt ud, det er bare scener, man har set før, hvis man har været igennem et antal ‘Alien’-film.

Det, som de to første ‘Alien’- film og mange andre gode gysere kunne, var med få replikker eller handlinger at give karaktererne i filmen unikke karaktertræk – så man rent faktisk nåede at få et forhold til dem, inden de døde på en dramatisk måde. I ‘Alien: Covenant’ når vi dårligt at lære folks navne at kende, inden de kradser af.

Satirisk drama og kortfilm skal give dansk succes i Cannes
Satirisk drama og kortfilm skal give dansk succes i Cannes

Det bliver nævnt et par gange, at Covenants nye kaptajn Oram (Billy Crudup) er religiøs, men det har ikke rigtigt nogen betydning, og i det hele taget udmærker det meste af besætningen sig ved en total mangel på personlighed (med undtagelse af Tennessee, spillet af Danny McBride, der er mest kendt for komiske roller).

Når man lægger det sammen med et afsluttende plottwist, der ikke er set mindre overraskende, siden Titanic sank i ‘Titanic’, er det svært ikke at være lidt skuffet. Veteraninstruktøren Ridley Scott kan sit kram, og visuelt og teknisk er der ikke en finger at sætte på filmen.

Kontroversiel filmskaber laver film om Trump
Kontroversiel filmskaber laver film om Trump

I betragtning af hvor blodig og umiddelbart dramatisk den er, er den bare overraskende uspændende.

Instruktør: Ridley Scott. Med: Katherine
Waterston, Michael Fassbender.

3/6 stjerner.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superliga-stjerne har fået sit store...
bt.dk
FOA-formand slår fast midt i...
bt.dk
Demonstranter ved Forligsen: 'Nok er...
bt.dk
Aviciis ekskæreste med hjerteskærende...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx