Af - 01/10-16 11:06; Opdateret: 01/10-16 15:07

Derfor skal Disney Sjov pilles af tv-programmetDerfor skal Disney Sjov pilles af tv-programmet

Der er for mange tegnefilm af for lav kvalitet, lyder kritikken.

Bildstrecke im Grossformat »

De fleste har nok i en periode af deres liv siddet fast foran tv-skærmen, når klokken slog 19 fredag aften.

Her kører ‘Disney Sjov’ på 22. år på DR1 - programmet kørte de første to år tirsdag eftermiddag og er altså 24 år gammelt - og det er sikkert som amen i kirken, at der er gensyn med enten Mickey Mouse, Anders And eller Fedtmule i en af de to korte tegnefilm, der er omgivet af to nyere og lidt længere tegnefilm, eksempelvis ‘Bubbi Bjørnene', ' Darkwing Duck', ' Kejserens nye skole' og ' Luftens helte.'

Men er det tid til at finde en afløser for det traditionsrige program?

Det mener journalist på Politiken, Birgitte Kjær, som synes, at kvaliteten er for lav sammenlignet med, hvad der ellers findes af gode tegnefilm for børn.

- Hvis man tager sig tid til at slå sig ned i sofaen og kigge med, vil man opdage, at de yngste seere opfostres med fladt tegnede og opkørt hysteriske tegnefilm med bedaget indhold, skriver hun og fortsætter:

- Så kan vi ikke gøre det lidt bedre? Kan vi ikke, DR? Hvorfor skal de små ikke have kvalitet og variation i stedet for tegnefilm tegnet i 1990' erne til tv? Hvorfor ikke give dem det bedste fra Japan? Det bedste fra Sydafrika? Det bedste fra Sverige og Frankrig?

Disney bekræfter: Løvernes Konge bliver genindspillet
Disney bekræfter: Løvernes Konge bliver genindspillet

Metroxpress forsøger at få et svar fra DR på, hvorfor tv-kanalen holder fast i den snart 25-årige tradition.

DR's Jakob Stegelmann sidder i Disney-redaktionen, og han har tidligere fortalt, at der jævnligt kommer klager over indholdet. Dog kun få.

- Hver gang der er ændringer i programmet, kommer der reaktioner, og fordi det er en tradition, har folk nogle meget stærke følelser forbundet med programmet. Næsten alle nye serier, der har været, er der blevet klaget over i starten, og mange af dem er blevet klassikere, lød det blandt andet tidligere i år.

Denne Disney-skurk synes danskerne er ondest
Denne Disney-skurk synes danskerne er ondest

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx