Af Mick Allerup Jensen - 04/09-17 15:41; Opdateret: 04/09-17 17:15

DR overrasker med årets julekalender - den er ikke dansk! DR overrasker med årets julekalender - den er ikke dansk!

DR har netop løftet sløret for årets julekalender, og der er en stor overraskelse på vej til danskerne.

storybild

'Snefald' blev sendt på NRK i julen 2016. (Billede: NRK)

Der findes intet, der kan samle hele familien som årets julekalender, og i år vil DR sende hele tre julekalendre, der aldrig tidligere har været vist på DR. DR Ramasjang vil sende den spritnye 'Ramajetternes Jul' for de 3-6-årige, en julekalenderudgave af fiktionsserien 'Klassen' til de lidt større, og DR1s julekalender vil være den norske 'Snøfall', der vil blive sendt klokken 19.30.

Det skriver DR i en pressemeddelse.

Der er normalt tradition for, at DR genudsender en god gammel kending i de ulige år og nye produktioner i de lige. Men sådan bliver det ikke i 2017, når julekalenderen ruller over skærmen klokken 19.30 - i bedste sendetid.

- Vi har et rigtigt godt samarbejde med Norges svar på DR, NRK, og i Norge viser de mange danske tv-serier, ligesom vi senest har sendt 'SKAM' med stor succes. Så jeg synes, det giver fin mening, at DR fortsætter med det gode nordiske samarbejde – også når det kommer til julekalendere, siger Pil Gundelach Brandstrup.

Det bliver imidlertid ikke nødvendigt at have undertekster på en af de største danske tv-traditioner. 'Snøfall' vil nemlig blive sendt med dansk tale. Her er det blandt andet Mikkel Boe Følsgaard, Louise Fribo og Jens Zacho Boye, der vil gøre handlingen lettere at forstå - især for de helt små.

Handling lader det til, der vil være masser af i 'Snefald', der er julekalenderens danske titel.

Julekalenderen handler om den forældreløse Selma, der bor hos den strenge Ruth og drømmer om at få sin egen familie, så hun sender et ønske til julemanden. Frida havner efter et skænderi med Ruth i byen 'Snefald', der ligger i en helt anden dimension. Her møder hun børnene Pil og Frida, og så starter det store juleeventyr med masser af magi og farer. Men mon ikke det alligevel ender godt?

Det er 10 år siden, DR1 sidst sendte en udenlandsk julekalender, men der var det altså ikke i bedste sendetid, som er klokken 19.30. Der kunne danskerne se julekalenderen 'Jul i Svinget' klokken 17.30. Så man har altså aldrig før sendt en udenlandsk julekalender i bedste sendetid før nu.

Du kan se den norske trailer her:

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

EM-afbud: Danske stjerner trækker sig...
bt.dk
Par blev rykket i RKI af Yousee uden...
bt.dk
Politiet: Død person fundet i bil med...
bt.dk
Ejer om Wengers stop: 'Det er en af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx