Af - 24/01-17 16:04

'Under Sandet': 'Sådan vinder vi en Oscar''Under Sandet': 'Sådan vinder vi en Oscar'

Efterkrigsdramaet ’Under Sandet’ blev tirsdag nomineret til en Oscar i kategorien ’Bedste udenlandske film’. Filmens producent Mikael Christian Rieks fortæller om arbejdet op til.

storybild

(Billede: Martin Sylvest)

Tillykke med nomineringen. Hvordan fik I det at vide?
”Tak, Martin (Zandvliet, instruktør, red.) og jeg var samlet på mit kontor og så det online. Vi havde champagne på køl, og da det skete, flåede vi den ud af fryseren og gik amok i glædesrus.”

Under Sandet-instruktør kæmper om Oscar: Jeg er optimist
Under Sandet-instruktør kæmper om Oscar: Jeg er optimist

Hvad har I gjort for at blive nomineret?
”Hvor lang tid har du, haha. Siden den 30. september sidste år (hvor de blev indstillet til en Oscar, red.), har vi rejst frem og tilbage mellem Danmark og det forjættede filmland for at gøre opmærksom på filmen. Det har været en kamp for at få den vist, få trykket hænder, få smilet og udbredt denne lille lokale film med et globalt tema. Det har næsten været som at føre en præsidentkampagne.”

Hvad er planen nu og frem mod Oscar-showet?
”Det største er at blive nomineret og få lov til at være med. Det er et meget fint selskab, vi er kommet i. Men rent taktisk har vi været sindssygt smarte, haha. Vi har nemlig valgt først at have amerikansk premiere på filmen nu her, hvor juryen skal stemme på filmene. På den måde snupper vi al opmærksomheden fra publikum og presse, nu hvor vi skal bruge den. Jeg tror helt bestemt, at vi har gode chancer for at vinde.”

To danske film er kommet endnu tættere på en Oscar
To danske film er kommet endnu tættere på en Oscar

Hvor mange af jer tager med til showet?
”Det ved jeg desværre ikke endnu. Det kommer an på, hvad vi kan få af billetter. Jeg ved med sikkerhed, at jeg selv, instruktøren og vores fotograf skal med. Derefter må vi se, hvem vi får plads til. Det er første gang, jeg skal til Oscar, så jeg glæder mig helt vildt til at opleve det hele. Vi rejser nu på mandag, og så ser I os ikke før efter showet.”

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Overvældende interesse for at se...
bt.dk
Tre biler går op i røg i Ishøj:...
bt.dk
Finns hus er usælgeligt: Et enkelt...
bt.dk
Kongehuset deler billede indefra: Her...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx