Af - 12/01-16 19:31

Derfor bliver du afhængig af de rigtig gode serierDerfor bliver du afhængig af de rigtig gode serier

Vi opbygger relationer til personerne i tv-serier, på samme måde som vi gør i virkeligheden. Det er med til at forklare, hvorfor vi ikke kan få nok af de rigtig gode serier.

Bildstrecke im Grossformat »

Når vi følger Jon Snow, Francis Underwood og Tony Soprano, sker der det samme oppe i vores hoveder, som når vi opbygger relationer til personer, vi møder i vores dagligdag.

Og det er en af forklaringerne på, at vi kan blive opslugt af de velproducerede tv-serier. Det fortæller forsker i mediepsykologi, Andreas Lieberoth til metroxpress.

- Vi kommer dybere og dybere ned under huden på de her personer og opdager ting om dem, som giver nogle ekstra dimensioner. Det minder rigtig meget om det, som sker, når vi opbygger et forhold til et virkelig menneske. Jo mere vi kommer til at kende den person, jo mere vil det menneske åbne op, og jo mere vil man føle, at man kan stole på hinanden, forklarer forskeren.

Tricket du SKAL kende: Sådan får du overblik over Netflix-kataloget
Tricket du SKAL kende: Sådan får du overblik over Netflix-kataloget

Vi mennesker er meget socialt bevidste, vi har derfor et meget stort behov og en meget stor evne til at holde øje med de personer, som er i vores nærhed, forklarer han.

- Det ligger dybt i menneskearten, så vi har nogle virkelig effektive instinkter, som gør, at så snart vi bliver opmærksomme på, det man ville kalde 'strategiske informationer', om andre mennesker, så spidser vi ører. Og de gode tv-serier er læsset med sådan nogle informationer, hvor vi bliver klogere på, hvem de er, hvad de gør, og hvad de er ude på, siger Andreas Lieberoth.

Dette krav skal være opfyldt: Sådan fungerer din streaming bedst
Dette krav skal være opfyldt: Sådan fungerer din streaming bedst

Denne sult efter disse informationer om andre mennesker gør samtidig, at vi kan knytte meget an til dybe karakterer. Vi kan nærmest blive gode venner med dem, selvom de er på skærmen.

- Hvis vi tænker Game of Thrones, er en af de definerende øjeblikke er, da Eddard Stark bliver slået ihjel. Man føler, man har opbygget en relation til ham, og lige pludselig dør han. Der kommer hele hjernen i svingninger, fordi det er en person man har sympati for og har knyttet nogle bånd til. Og så forholder vi os til personen som om, han er helt ægte, forklarer forskeren.

LÆS OGSÅ: 13 stadier alle går igennem første arbejdsdag efter jul

LÆS OGSÅ: GALLERI: 14 geniale beskeder fra bedsteforældre

LÆS OGSÅ: Julegave fra tv-stationerne: Vild tv-dag i vente

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx