Af FIE WEST MADSEN, BERIT HARTUNG - 06/05-17 10:14

Blev bedt om at tage narkotest i Aftenshowet: Nu svarer han tv-værten igenBlev bedt om at tage narkotest i Aftenshowet: Nu svarer han tv-værten igen

Mange seere blev dybt forargede over, at DR-vært Mark Stokholm ud af det blå havde spurgt Banke, om han ville lade sig narkoteste, og nu svarer Thomas Banke også tv-værten direkte igen i en debat på Facebook.

Bildstrecke im Grossformat »

Se det kontroversielle stunt HER.

Den tidligere borgmester i Fredericia, Thomas Banke, blev torsdag under et live-interview i Aftenshowet på DR1 spurgt, om han ville lade sig narkoteste på direkte tv.

Spørgsmålet blev stillet af værten Mark Stokholm, da Banke var i studiet for at fortælle om sin nye bog 'Borgmester på stoffer - Mine fire år i narkohelvede', der er skrevet af Henrik Qvortrup. I bogen fortæller den tidligere borgmester om, hvordan han havde et misbrug af sovepiller og smertestillende medicin, mens han var kendt som bykonge og Danmarks yngste borgmester fra 2009 til 2013.

Mange seere blev dybt forargede over, at DR-vært Mark Stokholm ud af det blå havde spurgt Banke, om han ville lade sig narkoteste, og nu svarer Thomas Banke også tv-værten direkte igen i en debat på Facebook.

Sexet fortid: Sådan har du aldrig set vært på Aftenshowet før
Sexet fortid: Sådan har du aldrig set vært på Aftenshowet før

Henrik Qvortrup, der er forfatteren bag bogen om Thomas Bankes borgmesterkarriere og misbrugshelvede, delte fredag et opslag på Facebook, hvor han lod forstå, at han mente DR havde taget Thomas Banke som gidsel i indslaget. Qvortrup deler samtidig et tweet fra Mark Stokholm, der skriver:

'Du burde da være tilfreds med, at der nu foreligger i hvert fald en smule dokumentation for Thomas' stoffrie tilværelse.'

I kommentarfeltet til tråden svarer Stokholm selv på kritikken, og her hævder han, at Thomas Banke altså var forberedt på spørgsmålet om en live-narkotest.

'Kære Henrik. Jeg tænker Thomas har fortalt dig det, men synes måske også andre fortjener at vide, at da jeg inden interviewet løb spørgsmålene igennem med Thomas - herunder "hvorfor skal vi tro på dig?" sagde han "I må spørge om alt - I må tage en narkotest..." - og det gjorde vi så,' lyder det fra Stokholm i kommentaren, som Thomas Banke dog ikke har været sen til at svare på.

Den tidligere borgmester mener bestemt ikke, at han var forberedt på, at der ville komme en live-narkotest i spil under udsendelsen.

'Mark, Jeg fik ikke besked om at der ville blive spurgt om en tage en live-test. Det ved du også godt. Alle bemærkninger i den retning måtte betegnes som henkastede. Det burde altså stå lysende klart,' skriver Thomas Banke blandt andet. Han skriver også, at han er glad for den snak, de to havde under selve interviewet, men at narkotesten ifølge ham var uheldig.

'Nu endte det jo så som det gjorde. Alle overlevede. Men jeg synes at det er noget underligt noget at hænge sit forsvar op på at jeg nærmest måtte have forventet en test - snakken inden i studiet taget i betragtning. Jeg var ikke forberedt, og selve testen var noget akavet håndteret. Derfor falder gimmicken uheldigt ud. Jeg synes i øvrigt at dit Tweed har en unødvendig underlødig,' skriver Banke.

Den tidligere borgmester gik under interviewet med til at lade sig narkoteste, og han blev efterfølgende testet for, om han var påvirket af amfetamin, kokain eller MDMA. Testen var negativ.

Thomas Banke forklarede selv til BT fredag, at han ikke havde noget problem med at lade sig teste, fordi han vidste, at han havde fuldkommen rent mel i posen, men han frygter, at episoden i Aftenshowet kan fraholde andre misbrugere fra at stille sig frem i fremtiden.

Kendt tv-vært springer ud: - Jeg er til fyre
Kendt tv-vært springer ud: - Jeg er til fyre

»Når man laver sådan en gimmick, skal man tænke konsekvenserne igennem på forhånd, og her tænker jeg ikke på resultatet, for jeg vidste, at testen ikke ville give et positivt resultat. Den her bog handler også om at turde stille sig frem og fortælle om et misbrugsproblem, og jeg er ikke sikker på, at det her højner chancerne for, at det sker igen,« sagde han fredag til BT og tilføjede:

»Man skal tænke over, hvad sådan noget her gør ved folk, som har haft et misbrug, og som måske kan have svært ved at fortælle andre om, hvad de har været igennem.«

Redaktionschef på Aftenshowet forklarede også torsdag til BT, hvorfor man valgte at udsætte Thomas Banke for en narkotest på live tv.

»Det gør vi, fordi han (Thomas Banke, red) selv går ud med en bog, hvori han blotter sig og fortæller, at han har levet på en løgn og blandt andet været påvirket i Aftenshowet på direkte tv tidligere. Vi spurgte ham inden interviewet om, hvor åben han havde tænkt sig at være. Han sagde: 'I kan spørge mig om alt, og han sagde, at han ville lade sig narkoteste, hvis det var,« sagde Ann Lykke Davidsen til BT.

Hun forklarede også, at det ikke var aftalt på forhånd, at han skulle testes.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se tidslinjen: 14 danskere, der...
bt.dk
Avicii døde pludseligt: Nu udtaler...
bt.dk
Forbrugerombudsmanden advarer: Får du...
bt.dk
Jackson-familien er dybt bekymret for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx