Af Mads Brandsen - 01/11-17 21:19

Fik sparket fra 'Bagedysten': - Hvis nogen vil åbne et bageri med mig, er jeg friskFik sparket fra 'Bagedysten': - Hvis nogen vil åbne et bageri med mig, er jeg frisk

SPOILER-ADVARSEL: I denne artikel fremgår der detajler fra onsdagens afsnit af 'Den store bagedyst'.

storybild

I det andet afsnit af 'Den store bagedyst' blev det Anam Akhtar, som blev sendt hjem af dommerne.

Det femte afsnit af det populære DR-underholdningsprogram 'Den store bagedyst' stod i desserternes tegn, og det blev enden på tv-kageeventyret for 31-årige Jacob Lund Hjort fra Østerbro i København.

Dommerne var ikke videre begejstret for hans præstationer. Under peach melba-desserten havde han problemer med chokoladeskålene, der ikke kunne komme ud af formen. De måtte derfor undværes i den færdige dessert.

»Det fungerer ikke rigtigt for mig«, lød den nedslånede melding fra dommer Katrine Foged Thomsen i tv-programmet, der sammen med programmets anden dommer, Markus Grigo, havde krævet, at desserterne skulle stå helt skarpt. Noget, som flere af de andre deltagere også havde udfordringer med at levere.

Også isvaflerne voldte problemer for såvel Jacob som de andre deltagere - og heller ikke den tredje og sidste dessert-opgave, en variation af klassikeren Pære Belle Hélène faldt helt i dommernes smag.

»Når du vælger den her simple stil, havde jeg forventet, at det stod mere skarpt på tallerken. Det spiller ikke helt for mig«, lød den hårde dom fra Katrine Foged Madsen.

Jacob Lund Hjort er helt afklaret med, at han røg ud i aftenens afsnit.

»Der var ingen andre, der lavede så store fejl i aften«, siger han, der tager mange gode minder med sig fra de fem udsendelser.

»Jeg har lært, at ingen udfordring er for stor, og jeg tager en masse gode minder og gode bekendtskaber med mig,« siger han.

Særligt en kage er han stolt af - og det er også en, som Markus Grigo har fremhævet efterfølgende. En fransk vanilje- og hindbærtærte, som han lavede i andet afsnit, hvor en klassisk mørdejsbund er toppet med vaniljeganache, vanilje-dacquoise, vaniljeolie og praliné - og så selvfølgelig masser af friske hindbær. En tærte, han selv har udviklet.

»Jeg har ladet mig inspirere af den franske konditor Cedric Grolet. Jeg har lånt nogle elementer fra ham og kombineret forskellige smage,« siger han om tærten.

Bunden er som nævnt helt klassisk. Det er fyldet, der er hemmeligheden.

»Hvis der er nogen, der vil starte et hindbærtærte-bageri sammnen med mig, er jeg frisk,« siger Jacob Lund Hjort.

Selv om han i aftenens udsendelse også er ganske presset, har det været det hele værd.

»Det har været så fedt at være med, og jeg ville gøre det hele igen«, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Flere nye tilfælde af frygtet sygdom...
bt.dk
Bror til fransk politihelt: Han...
bt.dk
Sanne Salomonsen: Derfor bliver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx