Af - 09/03-15 15:59

DR-værter inviterer seerne på kropslig sight seeingDR-værter inviterer seerne på kropslig sight seeing

Thomas Skov og Emil Thorup lægger krop til, tv-programmet 'Live fra tarmen’, der mandag aften sender live inde fra de to herrers kroppe.

Videnskaben har gjort så meget fremskridt, at vi reelt kan få at vide, hvad der er størst risiko for vil slå os ihjel senere i livet, men hvor meget vil vi egentlig vide? Og hvad kan vi bruge den viden til?

Mandag aften kl. 20 på DR3 lader de to tv-værter sig i videnskabens navn indlægge og bliver undersøgt fra yderst til inderst. De har fået foretaget en række tests og blodprøver og i programmet vil de lade seeerne være med, når de får foretaget en kikkertundersøgelse.

Både Thomas Skov Gaardsvig og Emil Thorup er kort tid inden undersøgelserne ret nervøse.

- Det virkede som en rigtig god idé på det teoretiske plan. Men nu hvor det er lige om lidt, så er jeg faktisk nervøs. Både for at skulle blive klogere på min egen krop og dets skavanker og for at dele det med seerne på direkte fjernsyn, siger Emil Thorup.

Han og Thomas Skov Gaardsvig står altså overfor spørgsmålet om, hvorvidt de faktisk vil vide, hvilke skavanker, der er størst sandsynlighed for vil slå dem ihjel senere i livet. Men hvor meget vil de egentlig vide, og hvad tænker de om, at der er mulighed for at få ting at vide, som måske aldrig bliver relevante?

- Jeg regner ikke med, at de finder noget. Men jeg er bange for læger og jeg er bange for at være syg, så jeg går aldrig til lægen. Derfor er det måske meget godt at blive tjekket. Jeg er ikke sikker på, at jeg vil vide alt, siger Thomas Skov Gaardsvig og fortsætter:

- Jeg tænker, at jeg gerne vil vide det, jeg kan gøre noget ved. Altså hvis min sundhed og fysiske tilstand vil blive meget bedre af at jeg ændrer kost eller motionerer mere. Resten tror jeg ikke jeg har lyst til at vide. Jeg har ikke lyst til at have en udløbsdato og leve i angst for noget.

Emil Thorup er spændt på, hvad lægerne kan fortælle ham:

- Jeg har det jo på den måde, at jeg faktisk er lidt hypokonder. Jeg elsker at blive undersøgt, fordi jeg føler at så er der styr på det bagefter. Jeg er i kontrol. Derfor glæder jeg mig også lidt til at høre, hvad lægerne finder ud af, siger han og tilføjer at, det også kan være gavnligt for han søskende at vide, hvis han er disponeret for noget, fordi det også kan gælde dem.

Emil Thorup og Thomas Skov Gaardsvig har begge forud for programmet tænkt en del over, at man videnskaben er så langt, at man kan fortælle og kortlægge alle mulige ricisi, men hvorvidt det betyder man skal vide det alt sammen er de ikke sikre på.

- Jeg synes, det er dybt fascinerende så meget man kan. Men jeg er ikke sikker på, hvor meget jeg selv vil vide. Det er jo en afvejning, for jeg ved ikke hvor påvirket, jeg vil blive af det, hvis jeg får at vide, at jeg er disponeret for et eller andet. Jeg har ikke lyst til at leve i frygten, siger Thomas Skov Gaardsvig, der har talt med sin kone om det.

Emil Thorup er heller ikke afklaret:

- Jeg ved faktisk ikke, hvad jeg selv synes. Jeg tænker, at jeg må tage stilling til, hvor meget jeg gerne vil vide, når vi snakker med lægerne i løbet af programmet.

Beslutter han eller Thomas Skov Gaardsvig, at de ikke vil vide alt, så bliver oplysninger og resultater makuleret, så ingen andre heller kan finde ud af, hvad de har besluttet ikke selv at vide.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Opsigtsvækkende vidneudsagn i retten:...
bt.dk
Hella Joof taler ud om sin store...
bt.dk
Chok-melding: Kæmpe tunnel-projekt...
bt.dk
God timing? Zuckerberg solgte...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx