Af Jeppe Elkjær Andersen, Kristian Dam Nygaard og Tine Maibøll - 16/02-17 19:25; Opdateret: 16/02-17 19:35

DR-chef afslører: Måske er det her sidste sæson af 'X Factor'DR-chef afslører: Måske er det her sidste sæson af 'X Factor'

DR's populære sangkonkurrence 'X Factor' bliver måske sendt for sidste gang i disse dage, afslører underholdningschef.

storybild

Indeværende sæson af 'X Factor' bliver måske den sidste. Her programmets tre dommere: Thomas Blachman, Mette Lindberg og Remee. (Billede: Scanpix/Ida Guldbæk Arentsen)

Når vært Sofie Linde i morgen aften byder velkommen til det første liveshow i årets udgave af 'X Factor', så er det 10. gang, vi på dansk tv kan blænde op for det populære sangprogram.

Men det kan også gå hen og blive sidste gang. DR har nemlig endnu ikke afgjort, om der kommer en sæson 11. Det fortæller underholdningschef hos DR1, Jan Lagermand Lundme.

- Vi har endnu ikke besluttet os for, om 'X Factor' skal fortsætte. Men vi træffer beslutningen snart,« siger Jan Lagermand Lundme i forbindelse med et 'X Factor'-pressemøde få dage inden årets første liveshow løber af stablen i DR-Byen.

Genkender du 'X Factor'-Chili? Her har du set hende før
Genkender du 'X Factor'-Chili? Her har du set hende før

Igennem en årrække har 'X Factor' trukket store mængder af danskere hen foran deres tv fredag aften. I de første sæsoner trak programmet ugentligt på den rigtig gode side af en million mennesker til DR1. Og mere ofte end ikke også på den gode side af halvanden million. De tal toppede flere gange ved sæsonfinaler med over to millioner seere.

'X Factor' er fortsat DR1's absolutte topprogram, når det kommer til seertal - og for tiden er det kun 'Badehotellet' på TV 2, der slår sangkonkurrencen på den front.

Men dagene, hvor 'X Factor' trak mere end to millioner til finalen og kunne fylde Parken med 40.000 begejstrede fans, er ovre. Det erkender Jan Lagermand Lundme.

- Vi vil realistisk set nok ikke kunne fylde Parken, men Jyske Bank Boxen kunne vi måske stadig godt. Det kommer lidt an på deltagernes gennemslagskraft, siger han.

Afsløring: Her er vinderen af 'X Factor' 2017
Afsløring: Her er vinderen af 'X Factor' 2017

Netop det faktum, at 'X Factor' efter alt at dømme har toppet, når det kommer til popularitet og seertal, er også noget, som DR tager med i overvejelserne, når de skal finde ud af, om der skal være en 11. sæson. Med i overvejelserne er også, hvad der i så fald skulle erstatte Blachman, Remee, Mette Lindberg og de mange håbefulde sangtalenter, hvis 10. sæson bliver den sidste.

For selvom programmet har sine seertalsmæssige bedste dage bag sig, så er det svært at erstatte et program, der ugentligt bliver set af mere end en million mennesker. Og det ved man hos DR.

- Det er sin sag at lukke 'X Factor', for hvad skal komme efter?, spørger Jan Lagermand Lundme retorisk.

Sangerinde i chok: - Blachman har smidt den bedste hjem
Sangerinde i chok: - Blachman har smidt den bedste hjem

En ting står i hvert fald klart. 'X Factor'-finalen bliver afholdt i DR Byen. Og det er der mere end en grund til.

- Vi bliver i Studie 5 og opgraderer. I år har vi MGP og Melodi Grand Prix ude i landet - og vi skal også ud i landet - men det koster en del penge at tage ud. Så når vi som i år har to ud af tre af de store satsninger ude af huset, så skal det være ekstraordinært, før vi også vælger at flytte det sidste af de tre ud, siger Jan Lagermand Lundme.

Årets første 'X Factor'-liveshow kan du se på DR1 i morgen aften klokken 20.00.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx