Af - 12/12-16 18:23

Seerne falder fra: Så mange har droppet DR's julekalenderSeerne falder fra: Så mange har droppet DR's julekalender

Den er blevet kritiseret for ikke at handle nok om jul. Nu begynder seerne også at falde fra.

Bildstrecke im Grossformat »

Da DR i den første uge af december havde premiere på deres nye, eventyrlige julekalender 'Den anden verden', tændte 840.000 danskere hver aften fjernsynet for at se med.

Pæne seertal, men stadig et par hundredetusind under tidligere tv-julekalendere som 'Pagten' og 'Tidsrejsen', der før har kunne trække omkring en million seere hver aften.

Virker julekalender-stjerne bekendt? Se hende i kontroversiel DR-serie
Virker julekalender-stjerne bekendt? Se hende i kontroversiel DR-serie

'Den anden verden' er af seere blevet beskyldt for at være for mørk, dyster og handle alt for lidt om jul. Nu begynder seerne at skifte kanal.

Siden premiereugen er omkring 200.000 seere faldet fra. I den seneste uge så 658.000 seere med hver aften ifølge Gallup.

På TV2 har genudsendelsen af 'Ludvig og julemanden' også tabt seere. Hvor de i den første uge havde 848.000 seere, har de i den seneste haft 755.000.

'Den anden verden' udsat for hård kritik: Nu svarer DR igen
'Den anden verden' udsat for hård kritik: Nu svarer DR igen

DR har via seriens producer Andreas Hjortdal tidligere udtalt sig om seer-kritikken til metroxpress:

- Vores målgruppe er de 8-16-årige, men vi vil helt klart anbefale, at de yngste ser den med en voksen. Vi har valgt at give julekalenderen noget mere drama i år, og den kan ind i mellem opleves uhyggelig og dunkel. Vi har gerne ville fortælle en historie, som både kan få folk til at grine, græde og nogle gange føle en trang til måske at gemme sig bag puden.

- ’Den anden verden’ er ikke en klassisk julekalender, men en moderne fortælling om en familie og de udfordringer, man møder i livet. Historien foregår i juletiden, hvor et lokalt teater er i gang med at sætte den årlige juleforestilling op. Så december måned er rammen for vores fortælling, men det er korrekt, at der hverken er nisser eller en julemand med. Vi håber, at seerne kan finde julen i dette års julekalender, selvom det ikke er i den klassiske forstand.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fuld mand afbryder tv-interview: Hvad...
bt.dk
OB er tæt på afklaring: Det bliver en...
bt.dk
Ny lov i Sverige: Sex kun lovligt,...
bt.dk
Rektor mødte ind til chokerende syn i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx