Af - 21/10-15 10:28; Opdateret: 21/10-15 15:27

TV-test: Tilbage til fremtiden - her ramte filmen pletTV-test: Tilbage til fremtiden - her ramte filmen plet

I den ikoniske film fra 1989 rejser Michael J. Fox til fremtiden - helt konkret 21. oktober 2015.

Hvor er vores flyvende skateboards, vores flyvende biler - eller dronerne, der kan gå tur med hunden for os?

I den ikoniske film 'Tilbage til fremtiden II' rejser hovedpersonen Marty McFly, spillet af Michael J. Fox, fra 1985 til fremtiden - helt konkret ankommer han og videnskabsmanden 'Doc' den 21. oktober 2015. Altså i dag. Men der er stadig et stykke vej fra den fremtid, som de forestillede sig i 1980'erne og virkeligheden i dag. Alligevel markeres Marty McFlys ankomst over det meste af verden som en klar illustration af filmens popularitet.

- Der er flere grunde til, at ‘Tilbage til fremtiden’-filmene stadig er så populære, som de er. Først og fremmest er det, fordi de er skide gode, siger Niels Jakob Kyhl Jørgensen, kritiker for Filmmagasinet Ekko.

De tre film om Marty McFly blev med ét ikoniske, og det er der en helt særlig årsag til, mener Niels Jakob Kyhl Jørgensen.- Filmteoriens 'Grand Old Man' David Bordwell har flere gange nævnt den første i serien som en af sine yndlingsfilm, fordi den simpelthen er så skarp både dramaturgisk, komisk og dramatisk, siger filmkritikeren, der fortsætter.

- Især den første virker paradoksalt nok både tidløs og tidsbundet, for på den ene side er historien så universel, at den aldrig forældes, og på den anden side er den - især for os, der er født efter Murens fald - nærmest indbegrebet af 80'erne.

De flyvende biler håbede vi alle at have i 2015, men det har desværre nok lange udsigter. Foto: Universal Studios. All Rights Reserved

Niels Jakob Kyhl Jørgensen fortæller, at han personligt har glædet sig til hoverboardet, siden han var barn, men at han nok må erkende, at det ikke når frem i en forbrugervenlig udgave i tide.

- Det, der nok har skuffet fansene mest, er til gengæld nok, at Nike ikke nåede at få produceret de der selvsnørende sko, Marty har på. De lovede ellers tidligere på året, at de ville lave dem i et begrænset oplag, men de lader stadig vente på sig, siger filmkritikeren.

Marty McFly og videnskabsmanden 'Doc' i 'Tilbage til fremtiden II'. Foto: Universal Studios. All Rights Reserved

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'I folkeskolen blev vores små sedler...
bt.dk
Fie Laursen viser sine bryster frem:...
bt.dk
Notat afslører ny beskyldning: Brød...
bt.dk
Martin Brygmann: Jeg ved, at jeg kan...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx