Af - 09/01-17 09:57

Denne hovedperson fra 'Friends' identificerer vi os mest medDenne hovedperson fra 'Friends' identificerer vi os mest med

Monica minder mest om en moderne kvinde, og Chandler har mindre succes hos damerne end med sine jokes. Der er eksperters bud på, at vi har flest lighedstegn med de to karakterer.

Bildstrecke im Grossformat »
Det spørgsmål er en række danskere blevet stillet i en ny undersøgelse. Klik videre for at se, hvem deltagerne identificerer sig mest med. 14 procent stenmere i alt. Kvinde: Fire procent. Mand: 24 procent. 13 procent stenmere i alt. Kvinde: 24 procent. Mand: To procent. Ni procent stenmere i alt. Kvinde: 15 procent. Mand: To procent. Otte procent stenmere i alt. Kvinde: To procent. Mand: 14 procent. Fire procent stenmere i alt. Kvinde: Én procent. Mand: Syv procent. Fire procent stenmere i alt. Kvinde: Seks procent. Mand: Én procent. Ved ikke: 49 procent. Undersøgelsen er udarbejdet af YouGov for metroxpress. Den er baseret på interview med 1.019 repræsentativt udvalgte personer i alderen 18-74 år i perioden 16. til 18. december 2016. Stikprøven er repræsentativ på køn, alder, geografi, samt stemmeafgivelse ved valget den 18. juni 2015. Den maksimale usikkerhed i undersøgelsen er +/- 3,1% (procentpoint). De 767 deltagere, der har set 'Friends', er blevet spurgt: - Hvilken hovedkarakter fra tv-serien 'Venner'/'Friends', minder mest om dig selv? Hvis du er tosset med serien Friends, så ved du sikkert også en masse som serien. Men helt præcist, HVOR meget ved du? Test din viden. Klik videre og få stillet 28 spørgsmål om serien. Klik videre og få svaret. Sofaen er orange. Klik videre og få svaret. Ursula Buffay. Klik videre og få svaret. Bamboozled. Klik videre og få svaret. At bestille to pizzaer på én gang. Klik videre og få svaret. Regina Phalange. Klik videre og få svaret. Albert Einstein Klik videre og få svaret. Princess Consuela Bananahammock Klik videre og få svaret. Fødder Klik videre og få svaret. 11 kategorier. Eksempelvis har hun kategorierne "hverdags" og "gæst". Klik videre og få svaret. 'Viva Las Gaygas'. Klik videre og få svaret. Lincoln High School. De voksede op i Long Island, New York. Klik videre og få svaret. Yemen. Klik videre og få svaret. Aber der er klædt ud som mennesker. Klik videre og få svaret. Miss Chanandler Bong. Klik videre og få svaret. Kiwi. Klik videre og få svaret. Huggsy. Klik videre og få svaret. Christina Applegate og Bruce Willis. Christina Applegate spillede Rachel's søster Amy, og Bruce Willis spillede Paul Stevens, som var far til Ross flirt Elizabeth. Klik videre og få svaret. Elle Macpherson. Hun medvirkede i fem afsnit. Klik videre og få svaret. Hockey på græs - hun var målmand. Klik videre og få svaret. IT-chefindkøber. Senere bliver han tekstforfatter på et reklamebureau. Klik videre og få svaret. Mr. Heckles. Han dør i anden sæson og efterlader alt til pigerne. Klik videre og få svaret. Michael Flatley. Klik videre og få svaret. Monica. Klik videre og få svaret. Freud. Klik videre og få svaret. Matt LeBlanc, der spiller Joey. Jennifer Aniston har været vært på 'Saturday Night Live' hele to gange. Klik videre og få svaret. The Rembrandt. Klik videre og få svaret. Jurassic Park. Klik videre og få svaret. Monica.

Kilde: En ny undersøgelse, som YouGov har udarbejdet for metroxpress.

Chandlers far er blevet til en kvinde, Rachel og Ross har flirtet gennem flere år, og Monica vil for alt i verden gerne giftes.

På mange måder afspejler karakterne i tv-serien 'Friends' den virkelige verden. Men hvilke af de seks hovedpersoner i den populære sitcom identificerer seerne sig mest med?

Det har metroxpress nu svaret på. I en ny undersøgelse er en række danskere nemlig blevet spurgt, hvem af 'vennerne', de synes minder mest om dem selv. Flest mænd - 24 procent - svarer Chandler.

Like MX Kendte på Facebook og bliv opdateret med artikler om de kendte og det kulørte fra tv.

Det svar er lige til højrebenet, hvis du spørger Frederik Dirks Gottlieb, der er filmproducer og vært på TV 2-programmet 'Serieland':

Chandler er ikke den flotteste fyr på arbejdspladsen, men han har styr på tingene og har altid en sjov bemærkning. Han repræsenterer dermed 'everyman quality'.
Det siger serieeksperen til metroxpress.

Denne hovedperson fra Friends synes danskerne er sjovest
Denne hovedperson fra Friends synes danskerne er sjovest

Komikeren Sebastian Dorset, der tidligere har udtalt sig om komikken i Friends, har også en anden forklaring på, hvorfor så mange mænd synes, de minder mest om Chandler:

- Chandlers job er så ubestemmeligt, at det ikke udelukker nogen fra at identificere sig med ham, siger han til metroxpress.

Ny 'Girls'-teaser ude nu: Bliver de nogensinde veninder igen?
Ny 'Girls'-teaser ude nu: Bliver de nogensinde veninder igen?

24 procent af de kvindelige deltagere synes, de har flest lighedstegn med seriens kontrolfreak, nemlig Monica.

- Det overrasker mig faktisk lidt. Tidligere undersøgelser viser nemlig, hun er mindre populær sammenlignet med de andre karakterer, siger Frederik Dirks Gottlieb, der forsøger at sætte sig ind i, hvorfor kvindernes valg falder på Monica:

- Monica repræsenterer det stabile. Hun er ikke overcharmerende, alt for bedårende, men en kvinde, der har styr på tilværelsen, og som tager tyreren ved hornene. Altså en moderne kvinde.

HOV: Folk har opdaget en ny dum fejl i 'Friends'-afsnittet med Brad Pitt
HOV: Folk har opdaget en ny dum fejl i 'Friends'-afsnittet med Brad Pitt

Frederik Dirks Gottlieb havde troet, at flest kvinder identificerede sig med Rachel, da hun repræsenterer det ultra feminine: Hun går op i mode og dater en masse mænd.

Undersøgelsen viser, at Rachel nok mere er en karakter, kvinderne gerne vil være, men ikke én, de er.
Det siger serieeksperten.

Også Sebastian Dorset synes, at Monica er den mest realistiske karakter ud af de tre mulige. Han forklarer, at det nok kun er teenagerne, der minder om Rachel.

De to karakterer, som minder mindst om os selv, er Joey og Phoebe.

Sebastian Dortset forklarer, at Phoebe er så speciel, at det går ud over, hvad vi kan genkende fra os selv.

At mændene mindst kan identificere sig med Joey har han også en forklaring på:

Joeys figur er lidt af en italiano-kliché, og selvom han er komisk og likeable, så giver det måske mindre identifikation. Udover det er hele hans univers umiskendelig amerikansk, med agenter og castings og livet som kæmpende skuespiller i bunden af fødekæden, og det er måske ikke så etableret en virkelighed herhjemme.
Det siger komikeren.

QUIZ: Hvor godt kender du bipersonerne i Friends?
QUIZ: Hvor godt kender du bipersonerne i Friends?

Frederik Dirks Gottlieb tror ikke, folk kan identificerer sig med Joey, fordi det vil være det samme som at sige, at man er 'snot dum':

- Joey er jo seriens klovn. Vi griner af ham, mens vi derimod griner med Chandler. Chandler er bevidst morsom, det er Joey ikke, siger han.

LÆS OGSÅ: CHOK: Jennifer Aniston afslører vild hemmelighed om Venner

LÆS OGSÅ: Supermodel: Derfor fortryder jeg at være med i 'Venner'

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Denne vrede besked til handicappet...
bt.dk
Droppede ud af skolen som 14-årig: Nu...
bt.dk
Vandt 15 millioner i Lotto: Nu har...
bt.dk
Ny dildo har genial funktion:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx