26/09-13 07:42

Filmeksperter: Danmark kan vinde OscarFilmeksperter: Danmark kan vinde Oscar

Sjældent har vi haft så gode vinderchancer, som hvis "Jagten" bliver sendt af sted, mener to filmkyndige.

storybild

"Jagten" har tidligere vundet priser - blandt andet her i Cannes, hvor Mads Mikkelsen blev hyldet som bedste skuespiller. (Billede: Xinhua/Gao Jing/Polfoto)

- Hvis det bliver en anden film end "Jagten", så er det ikke bare mærkeligt. Så er det dumt.

Så kontant er vurderingen fra Viasats filmekspert Søren Høy, inden det torsdag eftermiddag offentliggøres, hvilken dansk film der skal deltage i kapløbet om den eftertragtede Oscar-statuette for bedste fremmedsprogede film.

LÆS OGSÅ: Mads Mikkelsen springer ud som model i USA

LÆS OGSÅ: Mads Mikkelsen stopper hyldestprogram

Heller ikke chefredaktøren på filmmagasin Ekko er i tvivl om, at Thomas Vinterbergs comebackfilm er den helt rigtige kandidat:

- Vi har nærmest aldrig haft så stærk en kandidat før, mener Claus Christensen.

- Det er en film, der allerede har gået sin sejrsgang i halvandet år. Den har været på dagsordenen, den har vundet priser, og den er anerkendt af kritikerne, tilføjer han.

Eksperterne levner således ikke de to konkurrenter nogen chance. Overhovedet.

LÆS OGSÅ: Lars Mikkelsen i ny stor international serie

"The Act of Killing" er nærmest udelukket på forhånd, da det er en dokumentarfilm. Ingen af de to mindes, at sådan en nogensinde har været nomineret i kategorien for bedste fremmedsprogede film.

- I virkeligheden kører man den i stilling til dokumentarkategorien, hvor jeg vil vurdere, at den har en god chance for at blive nomineret, påpeger Claus Christensen.

Heller ikke Michael Noers "Nordvest" passer til den amerikanske filmpris.

- Det er en fin film, som man sagtens kunne få noget ud af at se i udlandet. Men det er en ungdomsfilm, og derfor passer den slet ikke ind i Oscar-traditionen, vurderer Søren Høy.

Følger den danske komité derimod eksperternes formaning og vælger "Jagten", er der gode chancer for både nominering og statuette.

- Zentropa (filmens produktionsselskab, red.) har været der flere gange, og de ved godt, hvordan man får en film gennem Oscar-systemet. De har erfaringen med at få de rigtige mennesker til at se filmen, pointerer Søren Høy.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Er kviksølv i tænderne farligt?
bt.dk
PostNord advarer mod falske beskeder
bt.dk
Mange har misforstået hot tendens:...
bt.dk
Fuld mand afbryder tv-interview: Hvad...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx