Af - 23/08-15 13:07; Opdateret: 23/08-15 13:37

Derfor skal du gå i biffen i dag - og her er filmene du bør se og undgåDerfor skal du gå i biffen i dag - og her er filmene du bør se og undgå

Filmmagasinets chefredaktør Claus Christensen fortæller her, hvilke film vi skal se på 'den store biografdag'.

Bildstrecke im Grossformat »
Det er en meget hjerteskærende og overvældende dokumentar om Amy Winehouse. Det var en meget stor oplevelse at se den. Jeg havde – som mange andre – et bestemt billede af hende. Men når man går ud fra biffen, er det med en helt anden holdning. Det er en meget intens dokumentarfilm, der nærmest virker som en spillefilm. Jeg tror ikke, det er en film, man lige glemmer med det samme. Tom Cruise er bestemt ikke for gammel til at lave actionfilm. Han har selv lavet stunts i filmen, der er ganske imponerende. Hans tørre stil, til den her lethed og serien har, fungerer. Aktionssekvenserne fantastisk klippet og lavet. En film der kan underholde og levere. En solid actionfilm. 'Inders Inde' får premiere på torsdag. Det er en animationsfilm fra Pixar. Claus Christensen så den på Cannes. Det handler om en ung pige, der hedder Riley. Vi kommer ind i hovedet på hende i 'kontrolcentret', hvor man ser alle hendes følelser. Glæde, frygt, vrede, sorg mv. De bor der. Den illustrerer meget fint, hvordan hjernen fungerer, men selvfølgelig på en poppet måde. Den er meget underholdende, selvom den lyder tør. Pixar er virkelig tilbage med det, som de er aller bedst til. Det er en familiefilm. Noget helt usædvanligt i dag på biografdagen er, at der er et par snigpremiere. En af dem er 'Krigen' af Tobias Lindholm med Pilou Asbæk. Den får premiere 10. september. Claus Christensen kalder den for årets vigtigste danske film. Den handler om en dansk soldat i Afghanistan, som med sin gruppe kommer i baghold og for at slippe ud, så beordrer han et angreb på et område i byen, og efterfølgende viser det sig, at der er civile, der er slået ihjel. Han bliver sendt hjem og kastet gennem en hård retssag, hvor han står anklaget for en krigsforbrydelse. Det er en meget væsentlig og vedkommende film. Pilou Asbæk gør det aldeles fremragende. Det er et voksendrama til folk, der gerne vil se en film, hvor de får noget med hjem at tænke over og debattere, lyder dommen. En plat amerikansk komedie, som man skal være meget tør for ikke at grine af. Jeg tror godt, man kan sige at nye kan stå på her, selvom det er en fortsættelse. Hvis man godt kan lide falde-på-halen prutte humor, så leverer den her varen. Det er et sikkert grin. Jake Gyllenhall spiller sig op blandt de helt store skuespillere med den her film. Han spiller den her selvdestruktive bokseknudemand, som kæmper med livet og familien. Man sammenligner Gyllenhall med Robert De Niro fra boksefilmen 'Raging Bull'. Han er måske ikke helt så god som De Niro, men med præstationen viser han, at han er på vej derop.

Klik gennem galleriet for at læse Claus Christensens anbefalinger.

I dag (søndag 23. august) er det den store biografdag.

Det betyder, at du i samtlige biografer i hele landet kan se film til halv pris.

Men hvad skal man så se af film? Metroxpress har talt med chefredaktør for filmmagasinet Ekko, Claus Christensen, omkring, hvilke film man skal se.

Det kan du læse en gennemgang af i toppen af artiklen.

Cyron Melville: - Angstprovokerende at spille Brian Laudrup
Cyron Melville: - Angstprovokerende at spille Brian Laudrup

Professor: Film om terror i København er menneskelig bearbejdning
Professor: Film om terror i København er menneskelig bearbejdning

Af film man bør undgå, nævner han kun komediefilmen Adam Sandlers' 'Pixels', der handler om, at Jorden bliver invaderet af figurer fra retro-arkadespil som Pacman.

- Vi giver op til seks stjerne, og den har fået én. Vores anmelder fortæller, at den skulle være dum og aldeles håbløs. Idéen er ret tåbelig, men udførslen skulle også være forfærdelig. Så jeg vil sige, at det er på eget ansvar, hvis man køber billet til den, siger Claus Christensen til metroxpress.

Han anbefaler især to film, som får en såkaldt 'snigpremiere' i dag.

LÆS OGSÅ: GALLERI: Nu kan du købe dette uhyggelige hus fra kendt gyserfilm

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx