Af - 17/01-14 10:30; Opdateret: 17/01-14 17:55

Her er Danmarks største Oscar-konkurrenterHer er Danmarks største Oscar-konkurrenter

Italiens 'Den store skønhed' løb med Golden Globe-statuetten foran næsen på 'Jagten'. Og bookmakerne har også et særligt godt øje til italienerne, når det gælder Oscar. Danmark ligger dog også lunt i svinget.

storybild

Thomas og Mads eller Toni og Paolo? Vi ved godt, hvem vi håber på ... (Billede: Polfoto/AP)

Det er to lande med stolte, men vidt forskellige film-traditioner, der kommer til at kæmpe om Oscar-guldet i år. Det spår i hvert fald bookmakerne, som har laveste odds på Danmarks 'Jagten' og Italiens 'Den store skønhed' i kategorien 'bedste udenlandske film'.

Landet, der har udklækket instruktør-legender som Sergio Leone og Federico Fellini, er favorit med odds 1,55 hos Betsafe og 1,61 hos Betfair, mens Thomas Vinterbergs film om en pædofilianklaget pædagog har odds 2,20 hos Betfair og 2,75 hos Betsafe.

Vinterberg: Det er en stor lettelse
Vinterberg: Det er en stor lettelse

De to bookmakere er dog langtfra enige om, hvor stor en trussel den ekstremt anmelderroste 'The Broken Circle Breakdown' udgør.

Betfair mener, at det belgiske drama er et bedre bud på en vinder-kandidat end Danmark og har sat odds 2,00, mens Betsafe med odds 8,00 må formodes at mene, at belgiernes vinderchancer er forsvindende små.

Yeah! Tre danske film nomineret til Oscar
Yeah! Tre danske film nomineret til Oscar

De to sidste nominerede film, 'Omar' fra Palæstina og 'The Missing Picture' fra Cambodja, spås ikke nogen chancer for at løbe med guldet hos Betsafe, der har odds 24,00 og 40,00. Betfair er lidt mildere stemt og har odds 5,00 på begge film.

Oscar-uddelingen finder sted den 2. marts.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Ny bekymring for Hareide: Endnu en...
bt.dk
Så du detaljen ved Pione Sistos...
bt.dk
Voldsmand fra tog efterlyses: Har du...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx