Af Thomas Brunstrøm - 05/01-17 09:18

Dan Brown – nu med parkourDan Brown – nu med parkour

’Assasin’s Creed’ vil måske vække genkendelsens glæde for fans, men er grundlæggende lidt af en fuser.

storybild

Meget kan man sige om Hollywood-typerne, men ihærdige er de. Det er til dato aldrig rigtigt lykkedes at lave en 100 procent vellykket computerspilsfilmatisering (nej, ’Tomb Raider’ var ikke vellykket, selv om Angelina Jolie var pæn i de der små shorts), men sandelig om de ikke bliver ved med at prøve.

Nu er tiden kommet til den ekstremt populære ’Assasin’s Creed’-serie, der er solgt i mere end 100 millioner eksemplarer. Lykkes det så? Næ, ikke rigtigt.

De fleste fans har nok håbet på masser af spillets distinkte stemning, parkour-action og utallige brutale kampe mellem assassiner og tempelriddere, som er omdrejningspunktet i alle spil.

YouSee-kunder får filmpakke som kompensation for sort skærm
YouSee-kunder får filmpakke som kompensation for sort skærm

Det er desværre reduceret til tre actionscener, som er hæderlige uden at være decideret fantastiske. Resten af tiden går med unødig udpensling af rammehistorien – en kriminel, der bliver dømt til døden, men reddet på målstregen af den lyssky organisation Abstergo Industries, der har opfundet en maskine, der kan frigive genetiske minder i hans DNA, således at de kan følge hans fjerne slægtning, assassinen Aguilar de Nerhas’ oplevelser. Og dermed finde æblet fra Edens have, der indeholder den genetiske kode til menneskets frie vilje.

Lad os tæve svensken: Snapchat starter stor, nordisk krig
Lad os tæve svensken: Snapchat starter stor, nordisk krig

Jo, virkelig. Dermed ender det, der kunne have været en hæsblæsende actionfilm som et unødigt kompliceret miskmask af Dan Brown-mystik, science fiction-mumbojumbo-karakterer, der kommer og går uden nogen særlig motivation og en mand, som alle fra starten ved er ond, som til sidst til ingens overraskelse afslører, at han er ond.

Fans af spillet vil genkende mange personer, situationer og våben, men man kunne godt have håbet på en hel del mere.

Instruktør: Justin Curzel. Med: Michael Fassbender og Marion Cotillard.

2/6 stjerner.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Folk gør tykt grin med Fakta efter...
bt.dk
Bank går konkurs
bt.dk
Medie: Hooligans planlægger VM-angreb
bt.dk
Jonas blev indlagt i et...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx