Af - 20/01-17 21:42

Sådan reagerer unge på afslag i X FactorSådan reagerer unge på afslag i X Factor

- Det er ekstremt vigtigt, at man lærer sine børn, at det kræver hårdt arbejde at udvikle et talent, mener børnepsykolog.

Bildstrecke im Grossformat »

Her er en række favoritter fra X Factor igennem tiden.

De unge deltagere i X Factor er med årene blevet bedre til at håndtere nederlaget, når deres sangtalent bliver dømt ude af dommertrioen.

Det skriver Søndagsavisen.


Christian Overbeck, der har været med på 'X Factor'-holdet som deltageransvarlig i de seneste fire sæsoner, oplever, at de unge er blevet mere vant til at stikke næsen frem og få negative kommentarer.

-De har ikke den samme ærefrygt, fordi der er mange flere platforme, hvor de kan prøve sig selv af. Så hvor et nej måske før ville få dem til at græde, trækker de i dag på skuldrene og tænker, at så fik de også prøvet det, siger han til Søndagsavisen.

X Factor-stjerner kæmper om trofæet i melodigrandprix
X Factor-stjerner kæmper om trofæet i melodigrandprix


Men det er ikke kun de unge, der har ændret adfærd. Det samme gælder også deres forældre. Hvor nogle forældre tidligere ikke forholdte sig kritisk til deres børns manglende sangtalent, er det i dag tydeligt at mærke, at de tager en realistisk snak med deres børn, inden de dukker op til audition.

- Jeg har eksempelvis i denne sæson mødt en mor, der sagde, at hun havde fortalt sin datter, at hun ikke kunne høre, at hun kunne synge, men at hendes datter havde stået fast på det så længe, at nu ville datteren have dommernes ord for det, fortæller han til Søndagsavisen.

Se listen: Glemte 'X Factor'-deltagere får ny chance i 'melodi grand prix'
Se listen: Glemte 'X Factor'-deltagere får ny chance i 'melodi grand prix'


Børnepsykolog John Halse mener, at det er positivt, at forældrene er blevet bedre til at snakke med deres børn. Han understreger dog, at de også har ansvaret for, at børnenes evne til at trække på skuldrene over et nederlag ikke udvikler sig til ligegyldighed.

'X Factor' varsler ændringer: Se det nye koncept
'X Factor' varsler ændringer: Se det nye koncept


- Det er ekstremt vigtigt, at man lærer sine børn, at det kræver hårdt arbejde at udvikle et talent. Ellers risikerer man, at ens børn bliver nogle 'slaggere', der giver op efter et par gange, fordi de ikke med det samme lyder som deres idoler, siger han til Søndagsavisen.

LÆS OGSÅ: Tidligere 'X Factor'-deltager tiltalt for at dele børneporno

LÆS OGSÅ: DR til vrede seere: Derfor valgte vi 'X Factor'-favoritter fra

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Husker du ham? Nu forklarer...
bt.dk
X Factor har allerede skabt årets...
bt.dk
Se BTs karakterer: Horsens snydt for...
bt.dk
Åbent brev: Landstræner var fuld...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx