Af Thomas Brunstrøm - 25/06-15 11:47

FILMANMELDELSE: He’s back!FILMANMELDELSE: He’s back!

Arnold Schwarzenegger er det bedste ved den nye Terminator-film, der ellers mest minder om gammel vin på nye flasker.

Bildstrecke im Grossformat »

‘Terminator Genisys’
Instruktør: Alan Taylor
Medvirkende: Arnold Schwarzenegger, Emilia Clarke
3/6 stjerner

Terminator-universet rummer en tv-serie i 31 afsnit og fire film, og i dag er der premiere på den femte.

Kan der virkelig snart koges mere suppe på den cyborg? Svaret er: Nej, det er ved at være slut (også selv om der er planlagt yderligere to film med premiere i 2017 og 2018).

TV: Udklædt Schwarzenegger forskrækker museumsgæster
TV: Udklædt Schwarzenegger forskrækker museumsgæster

‘Terminator Genisys’ er ellers baseret på en god idé. Det er ikke hverken en sequel, en remake eller en reboot. I stedet har manuskriptforfatterne benyttet sig af, at man i Terminator-universet rejser i tid, som vi andre tager bussen, og bygget handlingen op om, at både mennesker og cyborgs rejser tilbage i tiden og forsøger at forpurre hinandens planer.

Metroxpress har slet ikke sider nok til at forklare handlingen her, men lad os sige, at det foregår i både 1984, 2017 og 2029, at nogen siger: “Come with me if you want to live”, men det er ikke lige den, man forventer – og at filmen byder på et voldsomt slagsmål mellem Arnold Schwarzenegger anno 1984 og Arnold Schwarzenegger i dag!

Den første del af filmen er absolut glimrende, fordi man bliver overrasket og har en forventning om, at alt kan ske. Beklageligvis drukner løjerne snart i destruktionsporno, og folk, der skyder robotter, uden at de emsige bæster rigtigt tager skade af det.

Arnold Schwarzenegger sprænger 'biograf' i luften for udsatte skolebørn
Arnold Schwarzenegger sprænger 'biograf' i luften for udsatte skolebørn

Og så er vi tilbage ved, at der snart ikke kan koges mere suppe på Terminator-franchisen. Det er da sjovt at se forældre og børn mødes, mens de har nogle højst ukurante aldre, men det har vi set før.

Og mens ‘Terminator 2: Judgement Day’ var teknologisk fuldstændigt banebrydende og havde et væld af ikoniske scener, har ‘Terminator Genisys’ trods Imax-format, 3D og CGI-effekter for millioner af dollar bare ikke samme WTF?-effekt.

Til gengæld kan man godt blive imponeret over 67-årige Arnold Schwarzenegger, der stadig holder i rollen som gode gamle T-800. Arnold er da også med afstand den mest interessante ‘person’ i filmen. Emilia Clarke fra ‘Game of Thrones’ er mest bare kæk som Sarah Connor, mens Jai Courtney som Kyle Reese har meget, meget lidt at byde på.

LÆS OGSÅ: Arnold til søn: 300 millioner eller Miley Cyrus?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx