Af Katrine Frederikke Wandrup - 04/08-17 19:33

Elsker du dårlige film? Så er du måske ret klog Elsker du dårlige film? Så er du måske ret klog

En dårlig film kan være så dårlig, at den faktisk er god.

storybild

Arkivfoto. (Billede: Scanpix)

Og nu viser det sig, at folk, der ser de ringe film og finder nydelse ved det, måske er klogere end gennemsnittet, skriver Independent.

Selvom de færreste nok ville kunne holde ud at sidde og læse en dårligt skrevet bog med et plot, der ikke hænger sammen, så er der mange, der gør nøjagtigt det med dårlige film, og det fænomen har nogle forskere sat sig for at undersøge.

Det er der blevet en artikel ud af i tidsskriftet Poetics.

'Ved første øjekast kan det virke paradoksalt, at nogen med vilje vil se en dårlig lavet, pinlig og nogle gange endda foruroligende film og finde nydelse i at gøre det,' skriver hovedforskeren bag artiklen Keyvan Sarkhosh fra Max Planck Institute for Empirical Aesthetics.

Grunden til at mange nyder de dårlige film er, at de ser dem med en ironisk distance, og at det ofte er personer indenfor branchen, som godt kan lide at se de dårlige film.

Og egentlig giver det ret god mening, for når du til hverdag arbejder med filmproduktion eller lignende, hvor alting hurtigt ligner hinanden og bliver strømlinet, så kan det være sjovt at se de eksempler, hvor plottet er forfærdeligt og ikke hænger sammen og hvor manuskriptet er ubehjælpsomt.

Ofte er disse personer folk med et uddannelsesniveau, der er over gennemsnittet, og de bliver betragtet som kulturelle omnivorer, der sluger både finkultur og populærkultur uden hensynstagen til traditionelt kulturforbrug.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superligaens bedste: Her er de 11...
bt.dk
Mand omkommet - faldt i vandet ved havn
bt.dk
Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
Henriks succesvirksomhed hjælper...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx