Af Thomas Brunstrøm - 22/01-15 11:30

FILMANMELDELSE: Eastwood rammer ikke helt plet med sit helte-eposFILMANMELDELSE: Eastwood rammer ikke helt plet med sit helte-epos

At ‘American Sniper’ er blevet nomineret til en Oscar for bedste film må mere være et udslag af amerikansk patriotisme end et udtryk for filmens kvalitet.

Bildstrecke im Grossformat »

‘American Sniper’ er baseret på snigskytten Chris Kyles liv. (WARNER)

American Sniper
Instruktør: Clint Eastwood
Med: Bradley Cooper, Sienna Miller 
4/6 stjerner


At ‘American Sniper’ er blevet nomineret til en Oscar for bedste film må mere være et udslag af amerikansk patriotisme end et udtryk for filmens kvalitet. Den glorificerer bestemt ikke krig, men den glorificerer i høj grad Chris Kyle.

FILMANMELDELSE: Steve Carell på Oscar-kurs
FILMANMELDELSE: Steve Carell på Oscar-kurs

Snigskytten, der er den mest dødbringende i USA’s militærhistorie med 160 bekræftede drab, fremstilles som all American hero. Det fremgår ganske vist – om end lidt kluntet – at han har svært ved at forholde sig til livet derhjemme, men vi bliver aldrig klogere på, hvorfor han hele fire gange forlod familien for at drage i krig.

FILMANMELDELSE: B(j)ørnefilm for alle aldre
FILMANMELDELSE: B(j)ørnefilm for alle aldre

Som krigsfilm er ‘American Sniper’ glimrende, men som portræt virker den uforløst – og bagsiden af krigsmedaljen er behandlet mere interessant i f.eks. ‘The Hurt Locker’ og den oversete ‘Stop-Loss’.

FILMANMELDELSE: Utrolig overlevelse
FILMANMELDELSE: Utrolig overlevelse

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx