Af Julie Laurs Bundgaard - 14/12-17 18:30

Danmarks Radio stopper elsket program efter 31 år Danmarks Radio stopper elsket program efter 31 år

Efter søndag stopper P3 med at sende populært radioprogram, der har været sendt siden 1986.

storybild

De mange ændringer som radiokanalen P3 står overfor, betyder at flere eksiterende programmer må lukke - én af dem er 'Barometeret'. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017) (Billede: Mads Claus Rasmussen)

Radioprogrammet 'Barometeret', der siden 1986 har været en del af P3s ungdomsradioflade søndag aften, lukker og slukker.

Det skriver DR i en pressemeddelelse.

Med ambitionen om at være mere markant, varieret og mangfoldig lancerer P3 en række nye musikprogrammer i 2018 - det betyder dog, at lytterne skal sige farvel til en gammel kending.

»Barometeret har været en vigtig del af P3s identitet siden programmet startede i 1986, og når programmet har været på sit højeste har det i sin grundlæggende form været en fællesdagbog i lyd. Nu er tiden imidlertid kommet til at prøve noget nyt,« siger P3s kanaldirektør Steffen Raastrup.

Han tilføjer, at man har valgt at lukke 'Barometeret' for at skabe en mere varieret og mangfoldig aftenflade på P3 om søndagen.

»'Barometeret' tilbyder noget af det samme som 'Tværs', der sendes umiddelbart før. For større variation i fladen erstatter vi det derfor med 'Vidundergrunden', der har et rent fokus på ny, dansk musik fra undergrunden, og hvor hjerte ikke altid behøver rime på smerte. På den måde bliver kanalens løfte til lytterne mere klart og gennemskueligt,« siger Steffen Raastrup.

Der er dog gode nyheder til programmets trofaste lyttere, 'Barometerlisten', som er en alternativ hitliste og et fast indslag i programmet, vil nemlig stadig kunne findes som podcast.

Live-radiosendinger søndag aften er det midlertidigt slut med. Du kan høre den sidste af slagsen den 17. december, hvor 'Barometeret' byder på højdepunkter fra programmets historie og interviews med flere af programmets tidligere værter.

'Barometeret' blev sendt første gang under navnet 'Det Elektriske Barometer' i 1986, og er et ungdomsprogram om alternativ musik for den danske undergrund kombineret med lytternes egne personlige erfaringer og historier.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Flere biler i voldsomt trafikuheld:...
bt.dk
En af verdens bedste fodboldspillere...
bt.dk
50-årig verdensstjerne skal være far
bt.dk
Finn Nørbygaard åbner op om dyster...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx