Af Bo Poulsen - 29/12-17 11:11

Top 10: Her er årets dårligste filmTop 10: Her er årets dårligste film

Hvor mange af dem har du set?

storybild

Her ses skuespilleren Jacob Tremblay fra 'The Book of Henry' med Star Wars-skuespilleren Mark Hamill.

2017 var året, der gav os anmelderroste film som Dunkirk, Blade Runner 2049, Get Out og Star Wars: The Last Jedi.

Vi fik dog også en række mindre gode film. Og det amerikanske underholdningsmedie The Hollywood Reporter har bedt sit anmelderkorps om at pege på de ti dårligste film, der er blevet vist i biograferne i 2017.

Husk at afgiv din stemme på årets dårligste film i bunden af artiklen.

10. Home Again (Kærligheden Flytter Ind)

Reese Witherspoon. (Billede: JIMMY MORRIS)

Den romantiske komedie handler om kvinden Alice, der må starte helt forfra i Los Angeles, efter hun bliver separeret fra sin ægtemand.

Skuespilleren Reece Witherspoon indtager rollen som karrierekvinden Alice, der må lære at balancere mellem sit arbejde og livet som single-mor. En klassisk romantisk komedie-film, der lider under netop at være det.

Filmen havde dansk premiere i september.

9. Queen of the Desert

Werner Herzog har instrueret filmen 'Queen of the Desert',

Filmen fik officielt premiere for to år siden, men den fik først amerikansk premiere i april 2017, hvorfor den figurerer på Hollywood Reports liste over de dårligste film i 2017.

I filmen følger man eventyreren Gertrude Bell, spillet af Nicole Kidman, som på egen hånd fik skabt diplomatiske forbindelser til forskellige beduinstammer under Første Verdenskrig. Filmen er instrueret af Werner Herzog og har store stjerner som Damian Lewis, Robert Pattinson og James Franco på rollelisten. Men det kunne ikke redde den fra dårlige anmeldelser.

Filmen er ikke blevet vist i danske biografer.

8. Baywatch

David Hasselhoff, Dwayne Johnson og Zac Efron til den europæiske premiere på Baywatch. (Billede: ODD ANDERSEN)

Nogle gange skal man bare lade det blive ved mindet. Det må også gøre sig gældende for rebootet af 90'er serien 'Baywatch' - nu som film med the Rock og Zac Efron i hovedrollerne.

Hollywood Reporters Frank Scheck mener slet ikke, at komediefilmen var i nærheden at være sjov. Den var derimod bare vulgær.

Filmen har også fået en metascore (en samlet karakter ud fra en større mængde anmeldelser) på 37 ud af 100.

Baywatch fik dansk premiere 1. juni.

7. Justice League

Ben Affleck spiller Bruce Wayne/Batman i superheltefilmen 'Justice League'. (Billede: NINA PROMMER)

Efter det Patty Jenkins instruerede hit 'Wonder Woman' var der store forhåbninger til DC-versionen af 'The Avengers' - Justice League. Men det var langt fra et hit at følge Superman, Aquaman, Batman, Wonder Woman og the Flash på det store lærred.

Anmelder Todd McCarthy skriver, at filmen også udmærker sig for, at Ben Affleck ligner en person, der ikke har lyst til at være der. En følelse, som han mener, at publikum også må have delt, da de så filmen.

'Justice League' havde dansk premiere i november.

6. The Snowman

Michael Fassbender. (Billede: TIZIANA FABI)

Jo Nesbø-romanen 'Snemanden' blev filmatiseret i 2017 og har den karismatiske Michael Fassbender på rollelisten som politibetjenten Harry Hole.

Men bare fordi man har skrevet en international bestseller, gør det ikke en film til en automatisk succes.

Således indfinder 'The Snowman' sig på listens sjetteplads. Anmelder Stephen Dalton mener ikke, at filmens skuespiller på nogen måder har kemi på skærmen, og dialogen skulle være dårligt skrevet.

Filmen havde dansk premiere i oktober.

5. The Mummy

Tom Cruise fra 'The Mummy'. (Billede: LUCAS JACKSON)

2017s dårligste film ifølge Hollywood Reporters anmeldere er endnu et reboot/remake. Der er her tale om actionfilmen 'The Mummy', som har Tom Cruise i hovedrollen. En af ankerne er, at filmen har meget lidt charme.

The Mummy var i øvrigt tiltænkt at være startskuddet på et større univers af film med klassiske monstre i hovedrollerne - Bride of Frankenstein, the Invisible Man, the Wolfman og Van Helsing.

Men det er usikkert, hvorvidt filmproducenten har tænkt sig at føre projektet ud i livet på grund af 'The Mummys' lunkne modtagelse i biografen.

Filmen havde dansk premiere i juni.

4. Geostorm

Actors Gerard Butler (C), Jim Sturgess (R) and actress Abbie Cornish (L) arrive for the World Premiere of the film "Geostorm" in Hollywood, California, on October 16, 2017. "Geostorm" opens in theaters on October 20. / AFP PHOTO / FREDERIC J. BROWN (Billede: FREDERIC J. BROWN)

Katastrofefilmen 'Geostorm' kunne tilsyneladende ikke blive reddet fra sig selv. 'Stor, dum og kedelig,' kalder anmelder John DeFore filmen.

Filmens handling tyder da også på, at der skulle meget til for at redde den.

'Da et netværk af satellitter, konstrueret for at kontrollere det globale klima, begynder at angribe Jorden, er det at kapløb mod uret for deres skaber, før en global Geostorm udrydder alt og alle'.

Filmen, der har Gerard Butler i hovedrollen, havde dansk premiere i oktober. Den udmærkede sig blandt andet for lidt sjusket plakat-arbejde, som du kan læse mere om her.

3. The Book of Henry

Her ses skuespilleren Jacob Tremblay fra 'The Book of Henry' med Star Wars-skuespilleren Mark Hamill.

Nummer tre på listen er 'The Book of Henry', som ifølge anmelder John DeFore er et kæmpe miskmask af forskellige filmgenre, der gør mere skade end gavn.

I filmen følger man Naomi Watts, der spiller en mor, som trofast følger sin søn ud på en mission for at redde en pige fra hendes far.

'The Book of Henry' blev ikke vist i danske biografer.

2. Valerian and the City of a Thousand Planets

Cara Delevingne og Dane DeHaan fra "Valerian and the City of a Thousand Planets". (Billede: CHARLES PLATIAU)

Den franske filmmager Luc Besson har skabt klassikere som Léon og Det Femte Element. Senest har han forsøgt sig med science fiction-genren igen med 'Valerian and the City of a Thousand Planets' der med sit budget på 600 millioner kroner i øvrigt er den dyreste europæiske film nogensinde.

Filmen, der er baseret på tegneserien 'Linda og Valentin', blev dog langt fra det brag, som Besson havde håbet på. Og Hollywood Reporters anmelder Todd McCarthy bliver citeret for at kalde det for en frontløber til at vinde den lidet flatterende pris - Razzien, der er bedre kendt som den omvendte Oscar.

Science Fiction-filmen, der har Dane DeHaan og Cara Delevingne på rollelisten, blev vist i danske biografer i august.

1. 9/11

Charlie Sheen. (Billede: FRED PROUSER)

Actiondramaet 9/11, der har Charlie Sheen og Whoopie Goldberg på rollelisten, topper listen over de dårligste film i 2017.

I filmen følger man fem personer, der er fanget i en af World Trade Centers elevatorer, den 11. september.

Anmelder Frank Scheck er ganske klar i mælet. Han kalder den for en billig og forfærdelige katastrofefilm, som omhandler en af USAs mest tragiske begivenheder.

Filmen havde amerikansk premiere i september. 9/11 har den lidet flatterende metascore på 20 ud af 100.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forsker med sønderlemmende kritik af...
bt.dk
Verdensstjerne i København: 'Jeg...
bt.dk
DR har delt X Factor-seernes data med...
bt.dk
Drama på fly: Pilot lagt i håndjern...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx