05/07-17 17:18; Opdateret: 06/07-17 08:47

Emilia Clarke: Det vil ruske op i min identitet når ‘GoT’ stopperEmilia Clarke: Det vil ruske op i min identitet når ‘GoT’ stopper

Skuespillerinden Emilia Clarke fra ‘Game of Thrones’ har skullet tøjle en stor sorg, samtidig med at den nyeste sæson blev optaget.

storybild

Cast member Emilia Clarke attends the premiere for the sixth season of HBO's "Game of Thrones" in Los Angeles April 10, 2016. REUTERS/Phil McCarten (Billede: PHIL McCARTEN)

Nedtællingen til syvende sæson af ‘Game of Thrones’ er for længst begyndt, og den 17. juli er der dansk gensyn med alle vennerne fra universet.

I den forbindelse har britiske Emilia Clarke, bedre kendt som Khaleesi eller Daenerys Targaryen, givet et interview til Rolling Stone Magazine.

I serien  har hun karakteristisk blond hår, men i virkeligheden har Emilia Clarke mørkt hår. Selv om hun er med i en stor tv-serie, kommer møder med fans bag på hende, siger hun til Rolling Stone:

»Jeg er så dårlig til at blive genkendt. Folk er sådan ‘oh, hej!’ og jeg er sådan (begynder at råbe, red.): Gud! Oh, hej! Undskyld!«

Emilia Clarke var 24 år, da første sæson af ‘Game of Thrones’ fik premiere. I dag er hun fyldt 30 år, med alt hvad der følger af 30-års kriser og forvirring:

»Jeg gik stille og roligt i panik,« som hun siger til Rolling Stone.

Ud over en rund fødselsdag, som hun ikke havde det godt med, led skuespillerinden også et stort tab i sommeren sidste år. Mens Emilia Clarke var på optagelser i den amerikanske stat Kentucky, blev hendes far mere og mere syg af kræft.

På grund af filmen kunne hun ikke komme hjem og være der i hans sidste dage. Da hendes far lå på sit dødsleje, fløj Emilia Clarke til London for at tage afsked, men da hun landede, viste det sig, at hun havde misset sin fars sidste åndedrag.

»Jeg tror helt sikkert, at jeg stadig er i chok i varierende grad. Det kan ikke måles. Der findes så mange bøger om sorg, men der er ingen guide, hvor der eksempelvis står: ‘På tirsdag føler du sådan, men på torsdag har du det sådan.«

Tre uger efter farens død begyndte Emilia Clarke optagelserne til ‘Game of Thrones’ sæson syv. For Emilia Clarke er Khaleesis historie ved at være slut, og hun skal lægge rollen fra sig.

»Det kommer til at ruske op i min identitet, tror jeg. Jeg føler, at jeg først forstår, hvordan de sidste syv år har været, når vi stopper,« siger Emilia Clarke.

Ændret af Khaleesis styrke

Siden første sæson af ‘Game of Thrones’ havde premiere i 2011, er Emilia Clarkes egen sårbarhed svundet ind lige så langsomt. Samtidig er Khaleesis styrke blevet ved med at udvide sig.

»Du kan ikke være ‘Mother of Dragons’ uden en ændring eller to. At være i stand til forstå den slags kvinder, der kan overvinde hære og overtage samfund, giver mig, skuespilleren, mulighed for at stå fast som hende,« siger Emilia Clarke til Rolling Stone.

Den særlige styrke kunne hun finde frem, hvis noget pludselig mindede hende om hendes nyligt afdøde far og slog al luft ud af maven på hende.

»Man undervurderer seriøsiteten af det. Jeg vidste ikke, at det var muligt at have det på den her måde.«

Når hun fik det sådan, forsøgte hun at samle sin styrke og kanalisere følelsen ud i sit arbejde: »Jeg tænkte: ‘Jeg vil ikke lade jer se mig græde. Det vil ikke hjælpe’,« siger Emilia Clarke.

Så trak hun vejret dybt og kom tilbage som Khaleesi.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Årets hidtil dyreste hussalg: Så...
bt.dk
Obama skriver kontrakt med Netflix
bt.dk
Medarbejdere er rasende: De ansatte...
bt.dk
Brøndby-profil brød sammen på sit...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx